Flere griser ble funnet døde på Bahamas. Nå spekuleres det om turister kan stå bak tragedien!

Du har kanskje hørt om de svømmende grisene på Bahamas? Pig Beach, også kjent som Pig island, er en ubebodd øy i Exuma på Bahamas. Øya fikk navnet sitt fordi den er hjem til en koloni av griser.

De svømmende grisene har lenge vært en ettertraktet attraksjon for turister, men nå ser det dessverre ut til å være over.

Syv av de svømmende grisene ble nylig funnet død, etter at turister angivelig skal ha gitt dem øl og rom. Dødsfallene har redusert størrelsen på kolonien fra 22 til 15. Noen mener dog at besetningen nå bare er på syv eller åtte griser.

En av grisenes eiere, Wayde Nixon, fant dyrene døde i havområdene utenfor Exuma Cays. Nå ber han regjeringen om å forby turister å mate grisene.

«Grisene fikk feil mat.» sier Nixon. «Vi fikk en statlig veterinær til å undersøke dem grundig. Han ga dem vaksiner og medisiner, og jeg var der og jobbet sammen med ham i tre dager i strekk.»

«Grisene har vært der i nesten 30 år, og aldri har dette skjedd før. Nå er vi nødt til å regulere det. Slik det er nå blir ting blåst ut av proporsjoner, med utallige turister som har med seg mat, øl og rom til dyrene.» fortsetter Nixon.

Kim Aranha, lederen for Bahamas Human Society Animal Group, sier at grisene hadde gått i seg noe giftig, men vet ikke med sikkerhet om det var alkohol.

«Det kan bare være en forferdelig ulykke, der de spiste noe giftig. Det kan være skadelig, men jeg vet egentlig ikke hvorfor noen ville gå inn for å skade disse vakre dyrene. Jeg vet det er mange teite seilere som gir de alkohol for å prøve å få de beruset, men de kan ikke forveksles med turoperatørene som har behandlet dem med god omsorg.»

Til tross for usikkerheten, sier V Alfred Gray, ministeren for landbruk og marine ressurser, at regjeringen har innført et forbud mot å fore dyrene. Han forklarte at «folk vil fortsatt være i stand til å ta bilder av grisene, og se de svømme, men å mate de blir stengt forbudt.»

Uansett hva dødsårsaken var, er dette utrolig trist. Selv på en øy ubebodd av mennesker får ikke dyrene leve i fred. Det var på høy tid at dette forbudet ble innført, og vi kan bare krysse fingrene for at de overlevende grisene kommer til å leve godt og lenge.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


 

 

Lik oss på Facebook