11 hverdagslige ting som antakeligvis irriterer livet av hunden din

Elsker du hunden din?

Uansett hvor høyt du elsker hunden din, er det fortsatt veldig sannsynlig at den irriterer seg over noen ting du gjør. Du er ikke en dårlig person fordi du gjør disse tingene – men det kan være vanskelig å se om hunden er opprørt.

En god måte å finne ut om hunden din er stresset på, er å se om øynene ser bekymret ut. Det hvite i øynene vil begynne å vises mer hvis han/hun er engstelig.

Det er dog enkelte ting hunden din kanskje irriterer seg over, som ikke er merkbart også. Hunder kan bli frustrert og irritert, akkurat som oss, hvis vi tøyer grensene for langt. Hvis dette skjer for ofte, kan de også utvikle atferdsproblemer.

Her er en liste over 11 ting som kan irritere hunden din, og vi vedder på at mange gjøre mye av dette ganske ofte.

1. Stirre

Hunder liker virkelig ikke at du stirrer lenge på dem – de tar det som en utfordring. Du bør aldri starte en «stirrekonkurranse» med hunden din, da den kan føle at du prøver å den.

2. Klemme for hardt

Dette kommer an på hunden, men vanligvis liker ikke hunder å bli klemt for hardt. Ifølge et studie utført ved University of British Columbia, var 81 prosent av hunder som ble fotografert mens de ble klemt hardt, tydelig ukomfortable.

3. Erting

Å late som man kaster ballen mens man fortsatt gjemmer den i hånden kan irritere hunden din grenseløst. Han vil bare leke med deg, og du beholder all moroa for deg selv.

4. Ignorere eller forlate

Hunder er flokk dyr, noe som betyr at de foretrekker å være sosial og del av en gruppe. Alle i husstanden er en del av hundens flokk, og når alle er borte lenge, føler den seg frastøtt og alene. En hund bør ideelt sett ikke være alene mer enn 4 timer hver dag.

5. Omgås med for mange hunder

Hunder kan bli engstelige hvis de blir omringet av for mange andre hunder, som for eksempel i hundeparken. Sørg for at hunden din ikke blir overveldet av for mange andre hunder, spesielt hvis hunden er sjenert fra før.

6. Vekke den brått

Å vekke hunden din brått når den sover, er rett og slett frekt! Hvordan hadde du likt å bli vekket opp av høye lyder, eller av at noen klapper deg på hodet midt i en fin drøm? Jeg antar at du ikke hadde likt det..

7. Roping

Selv om du ikke roper til hunden, kan det være stressende. Å rope for noe som skjer på TV-en, eller en brent middag, kan skremme hunden, og få den til å tro at du er sint og bjeffer på noe. Ingen liker å være i rom med anspent og negativ energi.

8. Å ikke følge en timeplan

Hunder liker å ha en viss stabilitet i planene sine, så foring og turgåing på omtrent samme tid hver dag, gjør dem lykkelige.

9. Lage skumle lyder

Hvis hunden din ikke liker lyden av støvsugeren, kan du prøve å gradvis venne han/hun på den, istedet for å eksponere han/henne for den hensynsløst. Du kan også prøve å unngå å lage lyder hunden din ikke liker, men også gi belønning når den konfronterer sine egne frykter.

10. Bruke for mange ord

Hunder kan bli frustrert og forvirret hvis du bruker for mange ord i kommandoene. De elsker å lære nye triks, og vil gjerne høre på deg, men de kan bare forstå enkle kommandoer og veldig korte fraser. Se for deg hvis noen hadde prøvde å spørre deg om noe på et fremmed språk. Vanskelig å forstå, ikke sant?

11. Ikke la han sniffe

Hunder elsker å sniffe på ting for å skape seg et overblikk av omgivelsene. De får mange inntrykk fra andre hunder om for eksempel territorium, når de får lov til å snuse rundt på en spasertur. Hvis du river hunden unna når den prøver å snuse på noe, kan det være veldig irriterende.

 

Lærte du noe nytt av denne artikkelen?

Del gjerne denne listen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook