Jaguaren gjemte en hemmelighet inni kroppen sin. Når den avsløres, styrter hjelperne inn i jungelen!

Høsten 2016: Noen backpackere hadde vandret dypt inn i den ecuadorianske jungelen, hvor de plutselig gjorde en skrekkelig oppdagelse…

Der, helt urørlig, ligger en ung jaguar – med 18 skuddsår i nakken og ryggen.

Jaguaren D’Yaria var bare 11 måneder gammel da hun ble funnet med de livstruende skadene. Hun kunne bevege hodet, med resten av kroppen hennes var lammet. Menneskene løp umiddelbart bort for å hjelpe henne.

De løftet henne forsiktig opp, og fikk henne med inn i en bil. Deretter kjørte de i full fart til en veterinærklinikk i den ecuadorianske hovedstaden Quito.

Veterinærene skapte seg rask et bilde av hva som hadde skjedd.

Det mest sannsynlige var at lokale bønder hadde skutt D’Yaria, og drept moren hennes. Ellers ville moren ha vært i nærheten av det skadde barnet sitt.

«Dette er et område hvor folk har buskap, og jaguarer er kjent for å gå inn på eiendommen til folk for å drepe dyrene. Så bøndene dreper jaguarene for å beskytte dyrene sine. Det er veldig trist.» sier Maria Christina Cely på Darwin Animal Doctors.

Videre hadde D’Yaria trolig løpt dypt inn i jungelen, helt til hun ikke orket mer. Hun var hardt skadet, og på veterinærklinikken var de urolige for at hun ikke ville overleve.

«Hvis hun ikke hadde blitt funnet, og om hun ikke hadde fått behandling, så hadde hun ikke overlevd. Hun var lammet, og ville ikke ha vært i stand til å drikke vann eller jakte på mat.» forteller Maria Christina.

Veterinærene var likevel overbevist om at den unge jaguaren ikke ville være i stand til å gå igjen – men de nektet å gi opp.

To operasjoner ble utført: En for å fjerne kulene, og en for å fikse den skadde ryggraden hennes.

Deretter ble hun nøye overvåket. Og for hver dag som gikk, gjorde hun store fremskritt.

Snart begynte hun å røre beina sine, og ta sine første steg… Og veterinærene skjønte at hun ville klare seg.

Etter hvert kunne hun løpe rundt omkring, og leke – og etter en måned ble hun flyttet til et naturreservat, slik at hun gradvis fikk venne seg til livet i naturen igjen.

«Nå er hun 95 prosent frisk, og hun løper rundt. Hun løper som om det er hennes siste dag i live.» sier Maria Christina.

Veterinærene er overbevist om at D’Yaria snart er klar til å slippes ut i jungelen. Det er virkelig et mirakel – alt dette takket være disse fantastiske dyrevennenes innsats.

Se videoklippet nedenfor.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!Lik oss på Facebook