Har du noen gang sett hunden din gjøre DETTE? Da prøver den å fortelle seg noe viktig!

Det er vanlig for hundeeiere å referere til seg selv som foreldrene til kjæledyrene sine, og det er jo forsåvidt logisk. Når du gjør dette, forteller du at du gir hunden din kjærlighet og omsorg som om det var din egen sønn eller datter.

Men mange foreldre vil fortelle deg at det er noe annet som hører til rollen også. Som med barn, kan du elske kjæledyret ditt uten å egentlig forstå det. Men når barne-foreldre lurer på noe, har de en stor fordel: de snakker samme språk som barnet.

For kjæledyr-«foreldre» er ikke dette like lett. Derfor blir man nødt til å lære seg å lese dyrets kroppsspråk.

Her er 12 vanlige ting hunder gjør for å uttrykke hva de føler:

1. Konstant øyekontakt
Dette er veldig avhengig av hvordan hunden ser på deg. Men hvis den har et normalt uttrykk, og stirrer deg rett inn i øynene, er det en mektig måte å vise hengivenhet på. En gruppe japanske forskere fant faktisk en kobling mellom øyekontakt og økte nivåer av oxytocin – et hormon som styrer følelsen av kjærlighet og velvære i kroppen.

2. Gir deg ting
Du tenker kanskje at han vil leke – spesielt hvis det er et leketøy han kommer med. Men det kan hende at hunden din faktisk prøver å gi deg en gave.

Dette henger igjen fra hunders jaktinstinkter, men han bringer deg ting han tror du liker, eller tror du trenger, istedet for dødt bytte.

3. Løfter en labb
Hvis hunden din gjør dette med hodet presset ned, bør du kanskje komme seg ut av veien. Det betyr at han er på jakt, og gjør seg klar til å slå til mot et bytte – som regel en fugl.

4. Kryper sammen og gjør seg selv liten
Dette betyr at hunden er redd. Hvis du møter en hund som gjør dette uten noen åpenbar grunn til frykt, er det veldig sannsynlig at hunden har blitt utsatt for mishandling.

5. Tygger på møbler
Dette kommer an på hundens trening, og om han har vist tegn til separasjonsangst. Hvis han har blitt opplært til å ikke tygge på møbler siden han var valp, og ikke lider av separasjonsangst, er han mest sannsynlig bare lei. Prøv å gi ham mer mosjon.

6. Sitter på føttene dine
Det er mange grunner til at en hund gjør dette. Hvis hunden din viser mange dominerende trekk, kan dette være en måte å hevde seg selv på. Hvis han har separasjonsangst, er dette en vanlig måte å forsøke å trøste seg selv på. Hvis hunden din er sjalu, gjør han dette for å vise andre dyr og mennesker at du er «hans». Hvis ingen av disse gjelder, liker hunden mest sannsynlig bare å være rundt deg.

7. Gjesping
Hunder gjesper ikke bare når de er trøtte. Gjesping kan også være et tegn på stress eller frykt. Hvis hunden din gjesper mye rundt fremmede, er det en tegn på at han ikke er helt klar til å møte denne personen.

8. Avslappet gjesping
For å gjøre ting mer forvirrende, kan hunder gjespe når de er komfortable med deg også. Da vil de ofte gjespe når du gjesper, av empati. Så hvis du gjesper og hunden din begynner å gjespe samtidig, så er det bra. Hvis du ikke gjesper og en ukjent hund gjør det, kan du derimot ha et problem.

9. Lener seg på deg
Dette betyr at hunden koser med deg. Hunden vil ha kjærlighet og oppmerksomhet når han lener seg på deg. Det kan også hjelpe dem å føle seg tryggere.

10 . Tunge-flikking
Dette er når hunden strekker ut tungen sin, og så trekker den inn igjen umiddelbart. Dette er ofte et tegn på ubehag, enten med en ukjent person, eller uønsket kontakt som gjør hunden engstelig. Hvis hunden er merkbart underdanig, kan dette også være en måte å få en mer dominerende tilstedeværelse på.

11. Vil sove i sengen din
Dette handler mer om at de har lyst til å være sammen med deg, enn hvor god sengen din er. Det diskuteres stadig om hvorvidt det er en god ide å la hunden sove i sengen, men med mindre du har astma eller allergier, ser de fleste veterinærer ingenting galt i det.

12. Stirrer rolig på deg når du forlater huset
Noen eiere får dårlig samvittighet når de må forlate hunden sin som dette, men dette er akkurat reaksjonen du vil ha. Du vet at hunden er veldig redd for at du skal forlate hvis han begynner å bjeffe, hyle, tygge på møbler og urinere – dette er tegn på separasjonsangst. Hvis hunden bare ser rolig på deg, uten noen tegn til uro, så er du og hunden din akkurat der dere bør være.

Fikk du litt bedre forståelse for hunden din sin oppførsel av å lese denne artikkelen?

Del den gjerne med dine venner på Facebook!