«Herregud!» ropte dyrevernsaktivistene når de fant denne hunden på en strand! Men SE hvordan han ser ut nå!

Valerie Schomburg fra dyrebeskyttelsen i Newport Beach, California, fikk en telefon. Personen i den andre enden fortalte om en hund som vandret alene langs stranden. Eieren hadde trolig forlatt ham.

Og når dyrevernsaktivistene fant Golden Retrieveren, som heter Henry, kunne de ikke tro sine egne øyne: Ikke bare var han alene og forlatt. På kroppen hadde den 8 år gamle hunden en gigantisk svulst!

Svulsten var på hele 21 kilo, og gjorde det derfor veldig vanskelig for Henry å bevege seg.

Han klarte ikke engang å løfte beinet for å tisse.

Etter at dyrevernsaktivistene fant ham, tok en veterinær på seg utfordringen å fjerne den gigantiske svulsten. Men Henry var ingen ung hund, og operasjonen kunne derfor medføre en rekke komplikasjoner. De fleste veterinærene Valerie tok kontakt med, hadde aldri sett en så stor svulst før.

Men aktivistene ville hjelpe Henry slik at han kunne leve et normalt hundeliv.

«Han har for mye kjærlighet å gi, så vi måtte gjøre det vi kunne.» sier Valerie.

Og til slutt ble den 21 kilo tunge svulsten fjernet.

Den krevende operasjonen ble finansiert gjennom donasjoner, og alt gikk som det skulle. Henry blir bedre og bedre for hver dag. Om svulsten var ondartet eller ikke, undersøkes fortsatt. Hvis det ikke var en kreftsvulst, kan Henry få seg et nytt hjem i løpet av få uker.

Se den utrolige forvandlingen i videoklippet nedenfor.

Det er åpenbart at Henry er sprudlende og full av glede, til tross for den store svulsten. Men nå er han på god vei til å bli helt frisk!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!Lik oss på Facebook