Dette paret har en vill brunbjørn som kjæledyr. Etter 23 år, viser de sine beste sider under en fotoseanse!

Det russiske paret Svetlana og Yuriy Panteleenko har en ganske unik «adoptivsønn». 23 år gamle Stepan er ca 2 meter høy, veier 140 kilo og har hår over hele kroppen – men for en av hans art er dette helt normalt. Stepan er nemlig en brunbjørn!

Svetlana og Yuriy fant han i skogen for over 20 år siden. Han var 3 måneder gammel, og veldig svak. Moren var sporløst forsvunnet, så paret bestemte seg for å adoptere ham. De var fast bestemt på å temme det ville dyret – noe som ikke ville bli noen enkel oppgave.

Men det skulle vise seg at Stepan var en veldig human og omgjengelig bjørn.

«I motsetning til det mange frykter, er han ikke aggressiv i det hele tatt. Han har ikke bitt oss en eneste gang.» sier Svetlana.

På familiebildene ser han faktisk ut som en gigantisk kosebamse, som liker å ha det moro – og som ikke er redd for å hjelpe til med husarbeidet.

«Han har utallige talenter, og er spesielt glad i piknik.» sier den stolte fostermoren.

En vanlig piknik-kurv er dog ikke nok til å mette bjørnen sult: Hver dag spiser han 25 kilo mat, i form av fisk, grønnsaker og egg.

«Det er et mirakel at han ikke har spist oss ut av huset.» ler Svetlana.

Men Stepans store appetitt er berettiget: Han må tross alt ha energi til sine daglige aktiviteter.

Til tross for sin alder (brunbjørner lever vanligvis i 20-30 år), er Stepan fortsatt veldig fotogen og en ettertraktet modell. Han poserer jevnlig side om side med ekte modeller, og viser frem sin beste side. Og hans kjærlige fosterforeldre er utrolig stolte av ham. Det er virkelig ingenting denne bjørnen ikke kan gjøre!

Man skal selvfølgelig alltid respektere dyr, spesielt så mektige som brunbjørner, og ikke ta de ut av sitt naturlige habitat mot sin vilje. Men så hengiven og leken som Stepan er med sin fosterforeldre, og fremmede, er det klart at kjærligheten han har til mennesker er sterkere enn villmarkens kall.

Hadde det ikke vært flott å hatt en så stor bamse å kose med?

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook