Bonden finner 4 kattunger på låven. Men etter hvert innser han at det er noe veldig spesielt med de!

Det er vel trygt å si at selv folk som ikke liker katter, liker kattunger. Ihvertfall til en viss grad. Kattunger er for søte og myke til å ikke elske de. Men hvis du er en fullverdig katteelsker, så er du sannsynligvis besatt av kattunger. 

En russisk bonde snublet en dag over 4 kattunger på låven sin. De hadde blitt forlatt av moren. Bonden ventet, men moren kom aldri tilbake.

Han tok inn kattungene, da de sårt trengte noen til å ta vare på de. Men etter å ha tatt en grundig titt på de, skjønte han noe. Dette var ikke vanlige kattunger. Det var faktisk ikke huskatter i det hele tatt!

Ved første øyekast tror jeg hvem som helst kan forveksle de med vanlige kattunger.

Men når bonden innså at de ikke var vanlige huskatter, tok han kontakt med Daursky Nature Reserve. Og det skulle vise seg at kattungene faktisk var pallaskatter, også kjent som manul, en liten asiatisk villkatt.

Pallaskatter er av samme størrelse som vanlige huskatter, men med mye lenger hale – opptil 30 centimeter. De ser også mye mer kompakte og lodne ut enn vanlige katter, men de veier omtrent det samme.

De 4 kattungene ble tatt hånd av Daursky Nature Reserve, hvor de fikk «moderlig omsorg» fra 2 katter. Kattene tok i mot ungene, og tok vare på de som om de var deres egne.

Men siden disse nydelige skapningene hører hjemme i naturen, ble de på naturreservatet i en kort periode, til de var klare til å ta vare på seg selv. Og de 4 søsknene har allerede tilpasset seg livet i naturen godt!

Har du noen gang sett så søte villkatter som dette?

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook