Soldaten holder den døende militærhunden sin i armene. Da gir sjefen hans DENNE ordren!

Kyle Smith var en amerikansk soldat som var utstasjonert i Kyrgyzstan i 2012. Ved sin side hadde han alltid militærhunden Bodza. Når Bodzas tjenestegjøring var over, ble han adoptert av Kyle.

Schæferhunden levde et langt og lykkelig liv, men når han var 11 år gammel, ble han rammet av degenerativ myelopati – en uhelbredelig tilstand som påvirket ryggmargen hans. Da det ble klart for Kyle at hans elskede hund gikk med konstante smerter, bestemte han seg for å gi sin beste venn en fredelig bortgang.

Han tok med seg Bodza til en veterinær for å avlive ham. Det var ingen enkel oppgave for Kyle, selv om det var for det beste. Bodza fikk tilbringe sine siste øyeblikk på jorden omgitt av sin elskede eier, og andre soldater han hadde tjenestegjort med.

«Jeg holdt ham i armene mine hele tiden…» sier Kyle. «…Jeg har aldri grått så mye i hele mitt liv… Jeg bare holdt ham, strøk ham og kysset han på hodet, mens jeg sa at jeg kom til å savne ham.»

Kyle prøvde å skjule følelsene fra sine overordnede, men da de hørte hva som hadde skjedd, kom de så fort de kunne. Og da hadde de en overraskende forespørsel:

«Sjefen min sa umiddelbart: ‘Hvor er det amerikanske flagget? Dere har sikkert et i denne bygningen – hent det til meg nå.» forteller Kyle.

De la flagget over Bodzas kropp for å gi ham en ekte helts hedring.

«Det verste du kan gjøre er å ikke anerkjenne disse hundene for det de er: Modige helter.» sa Kyle.

Se videoreportasjen om den hjerteskjærende historien nedenfor.

Del gjerne denne artikkelen med venner og familie på Facebook!