Det turistene matet skilpadden med, fikk skallet til å sprekke. Når legene åpnet magen, fikk de sjokk!

Den 25 år gamle havskilpadden Bank har bodd i et basseng i den thailandske bye Sri Racha, hele livet. Men en dag oppdaget noen en sprekk i skilpaddens skall, som allerede var betent. Når legene på en veterinærklinikk utførte en 3D-scan av skillpadden, ble den sjokkerende årsaken klar: Han hadde over 5 kilo med mynter i magen!

Turister har kastet mynter i bassenget, fordi det skal bringe lykke. Men denne overtroiske tradisjonen ble livstruende for den stakkars skilpadden: Han hadde spist 915 mynter, som har dannet en tung ball i magens hans, og som til slutt fikk skallet hans til å sprekke.

En fire timer lang operasjon ble utført, hvor myntene ble tatt ut gjennom et lite snitt.

«Jeg blir ganske sint for at folk, selv om de ikke har tenkt over det, har skadet denne skilpadden.» sa en av veterinærene.

Det gjenstår ennå litt hviletid for Bank på klinikken, men han vil snart få et nytt hjem – langt bort fra enhver turist, og med en metall-fri diett.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!