Tollerne lurer på hva som er i flaskene. Når de skjønner hva det er, henter de umiddelbart en saks!

Det er kjent at dyreliv ikke betyr særlig mye for krypskyttere. Uavhengig av natur og dyreliv, driver de handel med elfenben, skinn og til og med levende dyr. For krypskyttere er det bare en ting som gjelder, og det er penger. Og jo sjeldnere dyret de fanger er, jo større blir fortjenesten.

Noen tollere i Indonesia gjorde nylig en hårreisende oppdagelse innen ulovlig dyre-handel:

Det var først ved andre øyekast at tollerne la merke til hva disse flaskene faktisk inneholdt: Det var gulltopp kakaduer – en svært sjelden papegøye-art!

På svartebørsen har disse vakre fuglene en svimlende verdi: 885 euro, som tilsvarer omlag 8000 norske kroner. Men det var bare toppen av isberget: Den ulovlige dyresmuglingsbransjen har en årlig omsetning estimert til 20 milliarder euro! Den blomstrende virksomheten har dog alvorlige konsekvenser for flora og fauna.

I Indonesia for eksempel, er 13 fuglearter utrydningstruet, som følge av krypskyting og ulovlig handel med dyr. Men virksomheten er ikke begrenset til Asia – den har spredt seg verden rundt. Enkelte mafia-organisasjoner mistenkes for å stå bak, da virksomheten er nesten lite lukrativ som narkotika- og menneskehandel.

Men i virkeligheten tar krypskytterne virksomheten fra seg selv. De handler tross alt med utrydningstruede dyrearter, og de bidrar til at de utryddes fortere.

Derfor er de nå i gang med å avle sjeldne dyr selv. Etterspørselen synes å være stadig økende, og det svarte markedet blomstrer.

Selv om fuglehandelen ennå hovedsaklig er begrenset til Øst-Asia, er det bare et spørsmål om tid før virksomheten finner veien til vestlige land. Det er tross alt en del sjeldne fuglearter i vesten også.

Det er på høy tid at det settes en stopper for krypskyting. Det første steget på veien er å spre ordet om den grusomme virkeligheten.

Del denne artikkelen hvis du også ønsker å sette en stopper dette!