Verdens eneste brune panda ble avvist som baby. Nå har han endelig funnet et nytt hjem!

Vi alle vet at mennesker kan være grusomme noen ganger, og fremmedgjør de som skiller seg ut fra mengden. Men denne oppførselen kan også ses hos dyr. De mobber også hverandre, og utstøter til og med sitt eget kjøtt og blod fra gruppen sin. 

Det var akkurat det som skjedde med Qizai, verdens eneste brune panda.

Når du ser bildene, blir det fort klart at han er perfekt akkurat som han er.

Innen han var to måneder gammel, hadde Qizai blitt avvist av moren sin, og mobbet av lekekameratene – fordi han så annerledes ut.

Qizai er som sagt den eneste brune pandaen i verden, og kanskje også den søteste pandaen jeg noensinne har sett.

Livet har vært tøft for den lille bjørnen. Når Qizai ble funnet i et naturreservat i Qinling fjellene i Kina, var han svak og underernært etter å ha blitt forlatt av moren.

[adsense2]

Biologer tror at moren er en vanlig svart og hvit panda, og at Qizais unike farge er et resultat av en genetisk mutasjon. Selv om vi synes Qizai er fin akkurat som han er, er dyrene veldig instinktive, og avviser medlemmer som ikke passer inn. I naturen blir disse utstøtte dyrene ofte ofre for rovdyr.

Men selv om Qizai fikk en brutal start på livet, tok det en vending til det bedre når han ble funnet. Nå er han syv år gammel, og lykkeligere en noensinne, i sitt nye hjem i Foping Panda Valley.

Qizais dyrepasser har gjort det til sin fulltidsjobb å sørge for at han lever et godt liv. Dagen starter med frokost klokken seks om morgenen, og avsluttes ved midnatt. I løpet av en dag spiser Qizai 20 kilo bambus.

Qizai er nå sunn og lykkelig, men han mangler fortsatt en ting i livet: Kjærlighet.

Nå prøver biologer å finne en partner til Qizai, for å få en bedre forståelse for pandaens brune farge.

Vi håper Qizai fortsetter å nyte livet, og at han finner kjærligheten til slutt.

Del denne artikkelen for å vise til støtte til verdens eneste brune panda!


Lik oss på Facebook