De så grisen hoppe fra lastebilen i fart – til sin sikre død. Men så oppdaget de noe UTROLIG!

Dette er ikke et uvanlig syn på australske veier: En lastebil på motorveien, fullastet med dyr – på veg til slakteriet. Men i dette tilfellet hadde en av grisene på lastebilen egne planer..

Grisen greide å klatre seg opp på kanten av lastebilen – også hoppet den av.

For et syn: Se for deg at du kjører bak en lastebil, når noe plutselig hopper av i fart – også innser du at det er en gris!

Menneskene i bilen bak denne lastebilen stoppet umiddelbart for å se hvordan det gikk med grisen. Han var hardt skadet, men fortsatt i live. De tok han med seg til dyrebeskyttelsen Mandurah Wildlife Rescue, som behandlet den stakkars grisen med det samme. Dessverre var grisen så hardt skadet at de ikke trodde han ville overleve natten.

Men grisen viste seg å være en skikkelig fighter, og overlevde natten. Når redningsmennene innser at han kommer til å klare seg, ga de ham navnet Wombat. Og han overlevde ikke bare – nå trives han!

I løpet av et par måneder vokste han fra 3 til 45 kilo. Wombat greide å redde seg selv fra slakteriet, samtidig som han fikk seg et nytt hjem hos Greener Pastures Sanctuary.

I dag er Wombat en stor og fornøyd gris. Han har riktignok noen arr, med det er en liten pris å betale for det livet han lever i dag. Hver dag kommer folk bort til han på gården for å kose med ham.

«Ofte legger han seg bare ned og lar barna kose og leke med ham. Jeg hadde nok gjort det hele dagen hvis jeg var han.» sier Rachel Parker, grunnleggeren av Green Pastures.

Men Wombat har ikke bare fått seg menneskelige venner: Hans beste venn Freckle, er en minigris. Og selv om Wombat er en veldig spesiell gris, legger Rachel vekt på at alle dyrene på gården er spesielle.

«Wombat var som alle andre griser på vei til slakteriet: Livredd og uvitende om hva som venter på slutten av turen.» sier Rachel.

[adsense2]

 

I videoklippet nedenfor kan du se Wombat som leker i gjørma.

Heldigvis finnes det organisasjoner som Mandurah Wildlife Rescue og Greener Pastures, som gir hjelpeløse dyr en ny sjanse!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


 

Lik oss på Facebook