Dette dyret var innestengt i en kjeller i flere år. Når noen oppdager ham, roper han høyt!

Hendelser som dette skjer dessverre gang på gang, når eldre folk bor isolert og alene: Når de blir eldre, kan de ikke lenger ta ordentlig vare på seg selv. Da kan de heller ikke gi husdyrene sine den omsorgen de trenger.

Når en dyrevernorganisasjon i Chicago ble tipset av en elektriker, sendte de umiddelbart en frivillig ut til stedet. Der traff han en gammel mann som ikke kunne bo alene lengre. I kjelleren fant han en dårlig stelt pelsbunt – som ingen har ivaretatt.

1

Og «pelsbunt» er virkelig en god beskrivelse: Ved første øyekast ser dyret ut som en stor haug med pels. Man kan ikke engang se at det er et dyr. Bare hvis du ser godt etter, ser du at pelsbunten faktisk er en liten persisk katt. Det er hjerteknusende å se et dyr i denne tilstanden.

Mannen plukket opp katten og tok han med seg til dyrevernorganisasjonen. Der fikk han navnet Sinbad, og en etterlengtet hårklipp. 3,5 kilo pels ble fjernet!

2
3

Nå som han har fått av seg all den overflødige pelsen, er han faktisk i stand til å bevege seg.

4

Men det blir fort klart at situasjonen er verre enn de først trodde. Den ni år gamle katten hadde gått med den lange pelsen så lenge at musklene i beina hans var atrofierte.

Elliott Serrano, en talsmann for dyrevernorganisasjonen, forklarer flere problemer:

«Først måtte vi mate ham på kunstig vis, fordi vi ikke visste hvilken tilstand fordøyelsessystemet hans var i. Vi ville skåne nyrene hans.»

5

[adsense2]

 

Men Sinbad er en skikkelig fighter, og gjør store fremskritt. Sakte men sikkert får han samlet krefter til å gå igjen, og pelsen vokser ut kraftig og skinnende. Elliott tok med seg den lille krabaten hjem over noen helligdager, slik at han slapp å være alene. Og det tok ikke lang tid før han forelsket seg i katten.

6

«Jeg synes det er fascinerende hvor godt han liker folk, selv om han ikke alltid har blitt behandlet godt. Fra han kan vi alle lære noe.» sier Elliot stolt.

Etter at historien om Sinbad ble publisert på nettet, har han raskt fått kjendisstatus. Nå har han til og med sin egen Instagram-side!

7

Nedenfor kan du se en videoreportasje om Sinbad.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


Lik oss på Facebook