For å beskytte truede neshorn, har denne nasjonalparken funnet en noe ekstrem metode!

Neshorn er en utrydningstruet art, på grunn av deres ettertraktede horn. De er favorittmålet for krypskyttere, som ønsker å tjene penger på de dyrebare hornene.

I Kaziranga nasjonalpark i India, har de funnet en alternativ måte å bevare den truede arten på: De skyter krypskytterne – før de rekker å skyte neshornene.

For 100 år siden var det bare en håndfull indiske neshorn igjen i området. Nå er det over 2400 – som utgjør to tredjedeler av alle verdens neshorn.

Hornene er en verdifull vare. 100 gram kan koste i overkant av 6000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 42.000 kroner. De er altså dyrere enn gull.

Årsaken til at hornene er så populære, inkluderer en myte om at de kan kurere eller lindre impotens hvis man pulveriserer de og inntar pulveret. Det er altså helt klart at denne arten må beskyttes, men nå debatteres det om myndighetene går for langt.

Å ta livet av potensielle krypskyttere har vist seg å være veldig effektivt for å bevare den truede dyrearten. Så langt har 50 mennesker blitt skutt og drept.

[adsense2]

 

I 2015 døde faktisk flere mennesker enn neshorn i parken. På et tidspunkt ble det skutt to krypskyttere i måneden.

Men lokale stammer og skyldige har også blitt involvert i konflikten. De som jobber i nasjonalparken har ordre om å skyte krypskyttere og jegere – og faktisk alle personer som befinner seg i parken på kveldstid og natt.

Det er selvfølgelig trist at neshornene blir ofre for mennesker grådighet, men dette er kanskje å gå litt langt? Eller hva synes du?

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


Lik oss på Facebook