De skyter elefant-babyen med en pil. Morens reaksjon er hjerteknusende!

Dyrevernaktivister har publisert en dramatisk video som ryster hele internett. Gang på gang blir afrikanske elefanter ofre for krypskyttere, fordi elfenben-handel fortsatt er veldig lukrativt.

Under en rutinemessig sjekk i Kenya, legger aktivistene merke til at en elefantunge har en ståltråd som sitter fast rundt den ene foten. De skjønner med engang at den kommer fra en krypskytter-felle, og at de må hjelpe den stakkars ungen.

1

Men når hjelperne prøver å nærme seg ungen, samler hele flokken seg rundt – 23 store elefanter. Spesielt moren prøver å skremme menneskene unna med høye brøl og truende bevegelser.

2

Siden de ikke klarte det alene, måtte hjelperne be om hjelp fra David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT), som driver et veldig spesielt program: Flying Doctors. I dette programmet blir veterinærer fløyet inn som nødhjelp. Og i dette tilfellet tok det ikke lang tid før det satt en veterinær på flyet – på vei for å hjelpe elefantungen.

3

Etter å ha slått ut elefantungen med en bedøvelsespil, utspilte det seg en dramatisk scene: Moren tenker umiddelbart det verste, og prøver febrilsk å løfte opp ungen sin. Hun dytter ham gang på gang, men ungen reagerer ikke.

Og siden moren reagerte så ekstremt og nektet å forlate barnet side, måtte de bedøve henne også.

4

[adsense2]

 

Så fort moren er bedøvd, kan de nærme seg ungen for å løsne ståltråden. Siden flokkene ofte etterlater skadde dyr, har de det travelt med å få dyrene på beina igjen, slik at de kan ta igjen resten av flokken sin. Denne gangen gikk alt bra, men altfor ofte ender det helt annerledes.

5
6
7

Redningsaksjonen kan du se i videoklippet nedenfor.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!