Den premature baby flodhesten Fiona tar sine første vaklende skritt. Hun er så bedårende!

En prematur baby er både skremmende og stressende for oss mennesker, selv med de mest moderne sykehus, og all den medisinske kunnskapen vi har. Men hva om det er snakk om en prematur flodhest? Heldigvis finnes det også moderne dyreparker, med dyre-elskende eksperter som er villige til å bruke all sin tid og energi for å sikre at alle dyrene har det bra.

I dyreparken Cincinnati Zoo ble flodhesten Fiona født seks uker for tidlig. Dyrepasserne måtte derfor følge med henne døgnet rundt.

Moren Bibi skulle egentlig ikke føde før i mars. Siden Fiona ble født så mye for tidlig, var hun ikke i stand til å ta vare på seg selv til å begynne med. Hun ble derfor matet med tåteflaske – med mest melk fra moren, men også noen kosttilskudd for å hjelpe utviklingen.

1

Dyreparken oppdaterer alle med jevnlige oppdateringer i sosiale medier, og Fiona blir sterkere for hver dag.

2

[adsense2]

 

For å hjelpe Fiona å regulere pusten hennes, legger dyrepasserne henne på brystet sitt, slik at hun kan kjenne hjerterytmen og pusten, også etterligne den.

Flodhester har en «dykke-refleks» som tvinger dem til å holde pusten når de er under vann, men Fionas lunger kjemper for å kontrollere den ennå.

3

Hun har det kjempebra, og dyreparken vil fortsette med sine regelmessige oppdateringer om Fionas fremgang.

I videoklippet nedenfor kan du se henne ta sine første skritt. De er riktignok noe ustødige, men utrolig søte!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!
Lik oss på Facebook