De ser en kjetting i gjørma. Men det de oppdager videre er nesten ikke til å tro!

I 10 år har hunden Judas vært fastlenket utenfor huset til eierne, i nærheten av Ambleside i Canada. Hun har ikke teppe, ingen leker – ikke en gang et bein. Hun tilbringer nettene i en nedslitt trehus, hvor hun må ligge gjennom den bitre kulden.

Når temperaturene kryper under frysepunktet, fryser bakken – men Judas må fortsatt stå ute…I sin egen avføring.

1

I Canada, hvor Judas bor, tilbyr noen dyrevernorganisasjoner å hente hunder for å avlive de – mot en betaling på 50 dollar. Dette for å hindre at uønskede hunder blir løshunder. Som et resultat er det mange som har levert hunden sin til avliving, ikke på grunn av at hunden ikke har det bra – men for pengene.

Når organisasjonen «Animal Advocates» fikk høre om Judas’ forferdelige levekår, fikk de det derfor travelt med å redde den stakkars hunden – fra livet hun levde, men også fra avliving.

2

Når Animal Advocates fant Judas, var pelsen hennes så skitten at hun knapt kunne bevege seg. Pelsklumpene på halen hennes var så tunge at hun ikke engang fikk til å logre, og hun slet med å gå fordi hun hadde leddgikt i hofteleddene. I flere år har Judas levd gjennom forferdelige lidelser, og hvert skritt medførte enorme smerter.

3

For dyreaktivistene, var dette et av de verste tilfellene de hadde sett. De måtte vaske hunden i timevis, og barbere pelsen, slik at Judas kunne bevege seg. Og når pelsen ble barbert av, oppdaget de også at hunden var ekstremt utmagret.

Ribbeina vistes godt gjennom den tynne huden. Og hun var ikke bare utsultet, men dehydrert også. Eierne hadde mishandlet og torturert henne. Noen naboer hadde til og med rapportert at de hadde sett eierne urinere på hunden, fra verandaen. Men til tross for alt dette, hadde Judas fortsatt en vennlig sjel – noe som sjokkerte aktivistene.

4

Fordi hunden skulle starte et nytt liv, ble hun omdøpt: Fra Judas til Judith.

Men Judith var veldig gammel og veldig syk, noe som ville gjøre det vanskelig å finne et nytt hjem til henne. Og for å gjøre vondt verre, var det fortsatt veldig smertefullt for Judith å gå, på grunn av leddgikten.

[adsense2]

 

5

Men Judiths reddende engler ønsket ikke å avlive henne, fordi hun klamret seg så hardt fast til livet. Imponert og rørt av Judiths historie, viste et ungt par, Mike og Melissa, interesse for henne. De fikk møte henne, og ble umiddelbart forelsket. De besluttet derfor å adoptere henne.

6

Siden det var smertefullt for Judith å gå, fikk hun en spesialtilpasset «rullestol».

7

Endelig hadde Judith funnet livsgleden som hun tidligere manglet. Fra en trist, redd hund, til en morsom, åpen sjel, elsket av både dyr og mennesker. Den forferdelige tiden hos de tidligere eierne er nå bare et fjernt minne.

8

Denne historien er et godt eksempel på at hunder verden rundt må lide forferdelige skjebner. Heldigvis ble Judiths forferdelig kår oppdaget i tide, og hun ble reddet fra elendigheten. Men dessverre er ikke alle hunder så heldige…

Del denne utrolige historien hvis du også beundrer Judiths mot og viljestyrke!