I snødrevet spenner hun fast en ryggsekk på hunden. Når broren ser innholdet, finner han ikke ord!

11 år gamle Hamdü Sena Bilgin bor sammen med familien sin i en liten landsby nær byen Rize i Tyrkia. Familien har en stor gård, hvor de avler geiter.
Hamdü er den stolte gjeteren av en flokk med geiter. Sammen med sin trofaste hund Tomi, er hun ansvarlig for dyrenes sikkerhet. Noen ganger reiser hun sammen med dem i all slags vær, over lange avstander på fjellet, for å finne gode beiteområder.

1

I vinter for eksempel, hadde hun vandret langt med en flokk, da en av geitene plutselig begynte å henge etter. Hamdü visste fra erfaring at geita og den nyfødte babyen hennes ikke var sterk nok til å overleve den lange reisen hjem igjen.

2

[adsense2]

 

Men hun handlet raskt og effektivt. Så fort som mulig ledet hun flokken hjem til den varme låven. Så tok hun med seg to ryggsekker, og skyndte seg tilbake til geiten og barnet hennes.

Forsiktig plasserte hun geitungen i den ene ryggsekken, også festet hun ryggsekken på hunden.

«Han er en god hund, han er veldig flink.» sier hun stolt.

3

Tomi bærer den uvanlige lasten som om han aldri har gjort noe annet. Moren til geitungen ble plassert i den andre ryggsekken, som Hamdü selv bar. Også var den eventyrlystne gjengen klar for den tunge veien hjem, i den kne-dype snøen.

4

«Jeg var utslitt. Det var så mye snø. Men det var verdt det.» sier Hamdü.

På siste delen av strekningen møtte hun broren sin, som ble så begeistret for søsterens løsning at han øyeblikkelig begynte å ta bilder.

5

Til syvende og sist kom alle seg hjem i god behold, takket være denne jentas smarte løsning.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


 

Lik oss på Facebook