Når de åpnet buret ble valpen livredd. 6 år senere er han modigere enn noen brannmann!

Hunden Yumenosuke flyr i et helikopter over den japanske byen Kumamoto, som nettopp har blitt rystet av et kraftig jordskjelv. Han er en redningshund. Å spore opp overlevende under ruinene er jobben hans. Samme kveld som jordskjelvet, ble han fløyet inn fra «The Hiroshima Rescue Operation». Yumenosuke reddet menneskeliv, men historien om hans egne overlevelse er ganske utrolig den også.

1

Peace Winds Japan (PWJ), en organisasjon som jobber med humanitær bistand og velferd, oppdaget Yumenosuke på et krisesenter i Hiroshima i november 2010. Som en del av et initiativ for å redde løshunder før avliving, fant de ansatte ved krisesenteret den 4 måneder gamle valpen sammenkrøpet og skjelvende i et bur.

2

Yumenosuke skulle avlives med karbondioksid – noe som er ganske vanlig på japanske krisesentre. Gjennomføringen ble imidlertid utsatt, fordi gassanlegget på klinikken var overfylt den dagen. Når de ansatte tok Yumenosuke ut av buret, skalv han i frykt. Han ble nesten en av de 128.000 hundene som blir årlig blir avlivet i Japan.

3

PWJ adopterte Yumenosuke i tillegg til noen andre valper, til et treningsprogram for sporings- og redningshunder – et prosjekt som har bevist hvor stort potensiale hunder som avlives kan ha. Etter at han ble reddet fra avliving, fikk valpen navnet Yumenosuke. Men selv om navnet var lovende var han fortsatt traumatisert og mistenksom. Han var redd for mennesker og ville ikke komme ut av buret sitt. Det tok et år før trenerne vant tilliten hans.

4

Til å begynne med var trenerne redde for at Yumenosuke var uegnet, men de ga ikke opp. Gradvis overvant valpen fryktene sine, og viste at han hadde det som krevdes. I 2014 ble han sendt ut på sitt første oppdrag.

I august 2014 bisto Yumenosuke redningsarbeiderne etter en flom som hadde utløst et jordskred. I søket etter overlevende, stoppet Yumenosuke foran et sammenrast hus og ble stående. Kort tid etter ble en mann reddet ut fra ruinene. Yumenosuke hadde gjort akkurat det han hadde blitt trent til å gjøre. I 2015 fikk han en bragd for dette.

[adsense2]


Yumenosuke hjalp også til i redningsaksjoner i utlandet. I 2014 reiste han til Filippinene etter at en tyfon traff landet, og i 2015 deltok han i en fem dager lang redningsaksjon i Nepal, etter et kraftig jordskjelv.

Også i Kumamoto var Yumenosuke raskt på plass, bare 11 timer etter det første jordskjelvet. Han streifer de ødelagte veiene og lette etter overlevende under ruinene.


Her kan du se Yumenosuke i aksjon:
Redningshunder blir trent opp til å fortsette søket uansett hva som skjer. Selv i gjørme, om de er slitne, eller skadet. Yumenosuke er en perfekt trent, og bestemt livredder.

Med sin selvoppofrelse, iver og tapperhet har Yumenosuke rørt mennesker verden rundt. Han reddet livet til mennesker, som nesten har tatt det fra ham. På PWJs siden kan du lese mer om Yumenosuke og redningsprogrammet.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


Lik oss på Facebook