Bjørnen satte fast hodet i en airbag for over en måned siden. Så blir han reddet av denne gjengen!

Når Dean Hornberger og kjæresten Samantha Eigenbrod så et bilde av en bjørn som hadde et ukjent objekt over hodet, bestemte de seg for å finne bjørnen og hjelpe den.

Det de trodde skulle bli en enkel redning ble raskt omgjort til et eventyr når de først fant bjørnen.

Den unge svartbjørnen hadde beveget seg gjennom Clarion County i vestlige Pennsylvania i USA, men noe som så ut som en bøtte over hodet. Krissy Elder, som tok bildene som Dean og Samantha så, kontaktet Pennsylvania Game Commision (en organisasjon som jobber for velferden til ville dyr i delstaten), men de sa at det ikke var noe de kunne gjøre så lenge bjørnen var frisk og kunne bevege seg.

Dean, som vanligvis jobber frivillig med å redde dyr over hele USA, tok kontakt med noen kamerater for å forsøke å spore opp bjørnen som var i akutt nød.

Etter et søk som varte i et par timer, var Dean og kameratene i ferd med å gi opp. Men plutselig fikk de øye på bjørnen – vandrende langs veien.

[adsense2]

Dean prøvde å få tak i bjørnen og roe ham ned, men han kjempet mot, og det hele ble en lang kamp.

Bjørnen løp inn i skogen, hvor Dean og kameratene omsider fikk tak i ham. Objektet som dekket hodet hans var en airbag som vanligvis brukes i traktorer, men den skulle vise seg å være ekstremt vanskelig å få av. Airbagen hadde nemlig en metallring i den ene enden, som hadde satt seg fast rundt halsen på bjørnen.

Etter mye om og men greide Dean og kameratene å få airbagen av, og bjørnen løp straks avgårde videre inn i skogen.

Se hvordan disse modige menneskene kjempet for å redde den livredde bjørnen i videoklippet nedenfor.

Del gjerne videoen med dine venner på Facebook!