En morgen merker denne tenåringen noe brunt som ligger i grøfta. Når hun innser hva det er blir hun målløs!

Kelsey og moren var på vei til et loppemarked i den amerikanske delstaten Illinois. Men istedet for å ta den vanlige ruten, besluttet Kelseys mor at de skulle gå en ny vei – noe som skulle vise seg å ha seriøse konsekvenser. Oppdagelsen de gjorde på veien sjokkerte moren og datteren.

1

Når Kelsey kikket ut vinduet på bilen, fikk hun øye på noe brunt og merkelig som lå i veikanten. Når de stoppet bilen og gikk ut, innså de hva det var: En mager hest av nesten bare skinn og bein lå der utslitt og i smerte.

2

Kelsey og moren var målløse. De hadde aldri sett noe lignende. De hjalp hesten varsomt opp på beina, noe som ikke var en enkel oppgave. Deretter prøvde de å få den med seg i bilen, men hesten var for vettskremt til å finne seg i det.

De visste at de ikke kunne forlate hesten. Selv om det var håpløst å frakte hesten med bilen, fikk Kelsey en genial ide.

3

Hun tok hesten i reima og spaserte sakte hjemover. Avstanden var ikke mindre enn 14 kilometer, og de brukte fire timer. Men det hindret ikke Kelsey, som hvisket oppmuntrende ord inn i øret på hesten hele veien hjem.

Når de var vel hjemme, var lidelsene selvfølgelig ikke over ennå. Hesten var i en forferdelig tilstand og trengte umiddelbart medisinsk hjelp. Den var så utsultet at benene vistes gjennom huden og på ryggen hadde den arr etter å ha blitt pisket.

4

I tillegg hadde den dype kutt på beina.

5

[adsense2]…Og øynene var betent.

6

Hesten led antakeligvis av sult hos eieren, og rømte derfra for å finne mat. Kelsey og moren kan ikke forstå hvordan folk kan behandle dyrene sine så forferdelig.

Og selv om Kelsey og moren reddet hesten fra veikanten, var det ingen garanti for at den ville overleve. Det var Kelsey klar over, og hun var fast bestemt på at hesten skulle klare seg. Hun tilbrakte 4 netter i stallen sammen med hesten. Hver andre time sto hun opp for å se til pasienten sin.

7

Kelsey mor er imponert over datterens engasjement og omsorg: «Selv hadde jeg kunne ligget der i maks to netter.»

8

Kelsey ga hesten navnet Sonny. Etter noen dager, virket det som alt gikk bra. Kelsey fortsatte å ta seg av Sonny til han var helst helbredet.

9

Den utrolig historien om Sonnys redning kan du også se i videoen nedenfor.

Del gjerne denne artikkelen med venner og familie på Facebook!
Lik oss på Facebook