For 22 år siden ble kona hans alvorlig skadet. Siden har denne storken rørt folk til tårer hvert år!

Den 25. mars hvert år er oppmerksomheten i en kroatisk landsby rettet mot et reir på et hustak. I reiret ligger storken Melena og venter på ektemannen Klepetan. Men i år må hun vente lenge.

1

Forholdet mellom Melena og Klepetan er over 15 år gammelt. Hvert år når august kommer, forlater Klepetan reiret for å reise sørover. På grunn av en skade påført av en italiensk jeger for 22 år siden, kan ikke Melena bli med. Hun må bli i reiret.

2

Men Klepetan er en trofast sjel. Like punktlig som han reiser sørover på høsten, kommer han alltid tilbake i mars. Beboerne i landsbyen kan nærmest stille klokken sin etter dette. Men i år er Klepetan sent ute, og alle blir rastløse. Når han omsider dukker opp i horisonten en uke for sent, var Melena overbærende. Han har fløyet over 12.000 kilometer, fra Sør-Afrika til Kroatia, og kommet hjem til kona.

Også Vokić, «eieren» av storkeparet, pustet lettet ut når han fikk øye på Klepetan. Vokić var sikker på at det var han, fordi storken fløy rett til en bøtte med fisk – som Vokić har gitt han hvert år.

[adsense2]

 

4

Langdistanseforholdet til disse fuglene har rørt folk i hele bygda, og nå over hele verden.

Det er ikke uvanlig at storker holder sammen lenge, men det 15 år lange forholdet til Melena og Klepetan tar kaka. Sammen har paret fått mer enn 40 storkbabyer.

I den animerte videoen nedenfor kan du se hele historien.

Den evige kjærligheten blomstrer fortsatt.

Del den utrolige historien om den uforgjengelige kjærligheten med alle du kjenner!