5 smarte triks for å pleie hundens hud og pels!

Pelsen til en hund er som visittkortet dens. Ved første øyekast ser vi om dyret er sunt og vokser opp i omsorgsfulle hender. Spesielt med valper, er det viktig å sette av tid til stelling og pleie. Så for at hunden din skal ha ren og fin pels og hud, må du ta noen viktige ting i betraktning. Her har vi satt opp en liste over de 5 mest effektive tipsene:

1. Børst regelmessig og riktig

1

En børste er selvfølgelig et naturlig og åpenbart valg. Årsaken til at hundens pels er ustelt kan være at hunden har tørr og kløende hud under. Sørg derfor for å børste hunden hver dag, og aldri mot den naturlige retningen pelsen vokser i. Dette stimulerer talgkjertlene i huden, og gir huden fuktighet på naturlig vis.

2. Havregryn

2

Havregryn er ikke bare et nyttig kosttilskudd til hunden: Det kan også brukes eksternt. Når du skal bade hunden, tilsetter du ca 100 gram havregryn i vannet. Stivelsen i havregrynet lindrer stresset hud, noe som gagner pelsen.

[adsense2]

 

3. Linfrø i fôret

3

Det som er bra for oss er som regel bra for hunden også. Tilsett en teskje med ubehandlede linfrø i hundens mat, to eller tre ganger i uken. Omega-3-fettsyrene i linfrøene gir hunden din en skinnende pels. Alternativt kan selvfølgelig fisk benyttes også.

4. Spirulina i fôret

4

Spirulina (populært kalt blå alger) er en mirakelkur når det gjelder hud og hår. Med sitt høye B12 innhold, sikrer spirulina naturlig regenerering og produksjon av hornceller. En teskje i maten, en gang i uken, er tilstrekkelig.

5. Oppbevar hundematen riktig

5

Sist men ikke minst, dette er en feil som altfor mange hundeeiere gjør, men som de ikke er klar over selv: Transfettsyrene i hundematen oksiderer så snart de kommer i kontakt med oksygen, og mister dermed sine sunne effekter. Vær derfor sikker på at du oppbevarer hundematen lufttett.

Disse 5 triksene er ikke bare nyttige, men også veldig enkle å sette i praksis.

Del denne artikkelen med alle hundeeiere du kjenner!


Lik oss på Facebook