Etter 5 timer fikk de løsnet hunden. Oppdagelsen de gjør får blodet i årene til å FRYSE!

En ettermiddag i Kairo, Egypt: Millioner av innbyggere i den egyptiske hovedstaden er i gang med sine vanlige gjøremål. Men det som skjer i høyden, over hodene på fotgjengere, er alt annet enn vanlig – selv for de erfarne dyrerettsaktivistene fra den amerikanske organisasjonen «Special Needs Rescue and Rehabilitation (SNARR): Fra tredje etasje på en sliten leilighetsbygning, henger det en tispe fra balkongen.

1

Når redningsmennene får tilgang til leiligheten og balkongen, ser de at hunden henger i en rusten jernlenke. Ingen kan forklare hvordan hunden havnet i denne situasjonen, og eieren er ikke å finne.

2

Dyrevernsaktivistene er rådville. Hadde hunden hoppet selv av ren desperasjon, eller ble hun kastet?

3

Når de endelig fikk frigjort hunden, var det nesten for sent.

«Vi tror at hun hang der i over 5 timer» sier Lauren Connelly, en medarbeider hos SNARR.

De første oppdagelsene etter redningen var forferdelige: Jernlenken hadde gravd seg dypt inn i halsen på hunden.

4

Men arbeiderne ved «Egyptian Society for Mercy to Animals» (ESMA) klarte det umulige: På kort tid var tispa helt restituert – nesten som om ingenting hadde skjedd. Men hva skjer videre? Må den traumatiserte hunden tilbake til å være fastlenket på balkongen?

[adsense2]

 

SNARR og ESMA samarbeidet for å finne et nytt hjem til hunden, og fant det til slutt. I mai 2015 fløy ‘Bella’ første klasse, til Massachusetts i USA. Der ble hun mottatt av en ny familie med åpne armer – og poter. Sammen med familiens hund, leker Bella fra morgen til kveld. Tispa nyter sitt nye liv til det maksimale.  Frykten, smerten og ensomheten er historie.

5

Engasjementet til organisasjoner som SNARR og ESMA kan ikke engang måles i gull. Støtt deres fantastiske arbeid ved å dele denne artikkelen med vennene dine!


 

Lik oss på Facebook