Denne 5-åringen lurer på hvorfor det ikke finnes politikatter. Brevet hun får tilbake fra politiet snakker for seg selv!

5 år gamle Eliza fra den britiske byen Durham har et spørsmål, som sikkert mange andre har lurt på før: Hvorfor finnes det ingen politikatter? Hun bestemte seg derfor for å skrive dette brevet til det lokale politiet:

«Kjære politisjef Barton,

Mitt navn er Eliza og jeg er 5 år gammel.

Jeg har nylig snakket med pappa om politihunder, og jeg spurte han om dere bruker politikatter også. Han fortalte meg at dere ikke gjør det, men jeg tror det hadde vært bra.

En politikatt vil være nyttig, fordi den har svært gode ører og kan lytte etter farer.
Katter er veldig flinke til å finne veien hjem, så de kan hjelpe politiet med å finne frem til plasser.
De er flinke til klatre og jakte, og kan redde folk som står fast et sted.

Hunden min er venn med katten min, og jeg tror at politikatter også kan være veldig gode venner med politihunder.
Vær så snill og tenk på det!
Takk!»

[adsense2]

 

 

Hvilke sterke argumenter fra den 5 år gamle jenta. Men det beste er svaret hun fikk fra politiet:

«Kjære Eliza,
Takk for brevet ditt med forslaget om å bruke politikatter. Jeg skal ta det opp med sjefen som er ansvarlig for hundene, og si at han bør tenke på den gode ideen. Jeg har alltid likt katter. Jeg har tegnet et bilde av katten min Joey på baksiden av dette brevet (men jeg er ikke så flink til å tegne!).
Tusen takk!»

2
3

Svaret gledet helt sikkert Eliza! Og hvem vet, kanskje får vi snart se en politikatt ute på patrulje?

Del artikkelen med vennene dine!