Han er sjokkert over å ha funnet en hest begravd i snøen. Men han vet at det er INGEN tid å miste!

Rafael Pease planla å tilbringe 21-årsdagen sin på snowboard i Chile, sammen med en venn. Plutselig oppdaget han det han trodde var en stein i snøen. Steinen var faktisk en hest, som sto fast med snø opp til brystet.

«Det var min 21-årsdag og jeg var på El Colorado-fjellet i Chile. Det hadde snødd hele natten før, så jeg gikk opp i fjellet for å kjøre snowboard i puddersnøen. Nesten like etter at jeg startet, så jeg en hest begravd i snøen, og jeg visste at jeg måtte handle med en gang.» fortalte Pease til GrindTV.

Pease og kameraten brukte en snøskredspade og begynte å grave rundt hesten. Deretter brukte de spaden til å gi henne mat. Så lagde de et bånd av et tau, og førte henne ned fra fjellet. De fikk senere høre at hesten hadde stått fast i fire dager.

«Jeg visste det ville ta hele dagen å få hesten opp av snøen…men samvittigheten min lot meg ikke etterlate henne der oppe for å dø. Jeg endte opp med å gå glipp av den beste pudder-dagen i året, men det var verdt det.» forteller Pease.

Hesten ble til slutt brakt tilbake til eieren, som hadde sluppet hesten fri for at den skulle få tilbringe de eldre årene sine som en fri hest.

Hester kan isolere seg ved å heve hårene i helsen for å skape et varmere lag, og noen hester foretrekker faktisk å være ut i kulden fremfor å bli innelåst hele vinteren. Til tross for dette, er det noen vinterfarer for hester, inkludert en risiko for dannelse av is-baller i hesteskoene, som påfører senene store belastninger.

Heldigvis for denne hesten, valgte den unge mannen å ofre 21-årsdagen sin for å grave henne ut av snøen. Helt riktig prioritert, spør du meg! Dessverre er det nok ikke alle som hadde gjort det samme.

[adsense2]

 

Se videoen av den fantastiske redningen under her og ikke glem å del historien med vennene dine!
Lik oss på Facebook