2 katter nærmer seg en ensom apebaby. De lærer han betydningen av kjærlighet og vennskap!

Forestill deg å vokse opp uten en mor. Det er en skremmende tanke, ikke sant?
Selv om jeg var så heldig at jeg vokste opp med en kjærlig mor som gjorde alt hun kunne for å ta vare på meg, vet jeg at det finnes andre som ikke er så heldig.

Det er ikke bare mennesker som trenger å bekymre seg for å vokse opp uten en mor. Du er i ferd med å møte en liten ape i Zimbabwe. Han var helt alene, men håpet var ikke helt fortapt. Han ble plukket opp av Twala Trust Animal Sanctuary.

[adsense2]

 

Siden dyrebeskyttelsen var underbemannet, bestemte de seg for å ha alle dyrene de reddet sammen. De ansatte var urolig for at de forskjellige dyreartene ikke ville komme overens med hverandre, men de forventet i alle fall ikke det denne apen gjorde…

Dette er er Horace. Han er en søt ape som ble reddet av Twala Animal Sanctuary i Zimbabwe, etter å ha mistet sin biologiske mor.

1

Sarah Carter, grunnleggeren av Twala Animal Sanctuary sa:

«Moren hadde blitt påkjørt av en bil på en tungt trafikkert motorvei. Horace var heldig og ble plukket opp av rett person, som brakte han hit.»

2

Siden dyrevernorganisasjonen var underbemannet, måtte de plassere Horace i samme gruppe som resten av dyrene.
Selv de ansatte var usikre på om dyrene ville komme overens… Men de kunne ikke ta mer feil!

3

Horace knyttet raskt tette bånd med de andre dyrene. Han hadde mistet moren sin, men det sto ikke i veien for at han fikk seg nye venner.

4

Han ble faktisk så vennlig at han ikke har noe i mot å tilbringe tid med mennesker.

5

Siden Horace først ble plukket opp har det vært andre aper i parken. Likevel tilbringer han mer tid sammen med hundene og kattene.

6

«Han løper rundt i mørket midt på natten, sammen med kattene. Alle de andre apene sover når det blir mørkt, fordi det er instinktet deres. Horace derimot, er opptatt med å løpe etter kattene. Han er litt av en karakter» sa Sarah.

7

Bare se hvor glad han er sammen med sine firbente venner!

8

Når Horace ikke er ute på eventyr, finner du han sannsynligvis med sine kattevenner.

9

Målet med parken er å ta vare på skadde dyr frem til de kan leve på egen hånd i naturen igjen.

10

Selv om Horace for lengst har passert punktet hvor han får lov til å forlate parken, har han fortsatt valgt å bli værende.

11

Han har også begynt å ta en større rolle i parken. Siden han har vært der så lenge, fungerer han nå som en slags guide for de andre nyankomne, foreldreløse dyrene.

12

«Vi får inn mange forlatte dyr, og vi kan ikke alltid plassere de samme artene sammen. Men det å være sammen med en annen art er egentlig legende og trøstende for dem, uansett om de er forskjellige. Det lærte vi av Horace. Han bringer mye trøst til alle.» sa Sarah.

13

Horace vet av personlig erfaring hvor vanskelig det kan være å vokse opp alene. Det er derfor han har gjort det til sin oppgave å sørge for at ingen dyr i parken føler seg alene eller redd.

«Horace er et veldig spesielt medlem av Twala familien. Hans evne til å komme overens med så mange arter er en flott inspirasjon for oss alle.
Hans påfunn og  hans bedårende personlighet lyser opp livene våre og minner oss om hvorfor vi gjør det vi gjør på Twala – han er det beste eksempelet på et dyr som gjør det meste ut av sin andre sjanse.»

Horaces samspill med andre dyrearter er en påminnelse om at selv om vi kan se annerledes ut, så er det båndet mellom oss som definerer hvem vi er.

14

Del den rørende historien hvis du beundrer Horace og vennene hans!


 

Lik oss på Facebook