Skadet og skjelvende prærieulv klarer ikke å slutte å smile når han blir REDDET!

Prærieulver er kjent for å være slu, smidig og smart.
Vanligvis er dette veldig fordelaktige egenskaper. De kan snike seg ubemerket rundt i skog, nabolag, og til og med byer, for å finne mat. De er også veldig flinke til å finne plasser hvor de får være i fred, bort fra større dyr..Spesielt mennesker.

Prærieulver er definitivt ikke husdyrmateriale, og kan være farlige for både dyr og mennesker. De bør helst få være i fred, eller håndteres av fagfolk. Men selv om de er kjent for å være slu og listig  kan de også overraske oss med å være søte.

1

Tidlig i november fikk noen beboere i Ottawa i Canada øye på en syk og skadet prærieulv, like i nærheten av en golfbane.

Bekymret for at skadene skulle koste ulven livet, ringte de inn til den lokale dyrebeskyttelsen for å si ifra.

Prærieulven – alene, redd og desperat etter å overleve – prøvde å stikke av hver gang noen kom for å redde han. Han visste ikke at menneskene ville hjelpe han.

2

Han ble omsider fanget den 21. november, og han var da i ekstremt dårlig tilstand.

Han hadde brukket bekkenet, sannsynligvis etter å ha blitt påkjørt, og pelsen var nesten helt borte som følge av at han var dekket av skabb.. Han risikerte derfor både å fryse ihjel og å få mange infeksjoner. Prærieulver har vanligvis tykk pels som holder godt på varmen, men denne var nesten helst snau.

3

«Han var i veldig dårlig form da han først kom til oss» sier Sarah Beauregard, en ansatt ved Rideau Valley Wildlife Sanctuary.
«Vi trodde ikke han kom til å klare seg gjennom den første natten.»

4

Men de kunne se på prærieulven at til tross for frykten han følte i begynnelsen, visste han at han nå var på et trygt sted. Bare se på dette smilet!

«Det virkelig gjorde inntrykk på meg var øynene.» sa Beauregard.
«Selv når han var på sitt verste var det noe håpefullt med glimtet han hadde i øynene.»

5

Prærieulven ble behandlet for beinbrudd og skabb. Etter hvert begynte han å føle seg mer og mer hjem.

[adsense2]

 

«Han er så god» sa Beauregard.
«Prærieulver er som regel sjenerte og engstelige av natur, men han ser ut til å stole på oss og vet at vi bare vil hjelpe han.»

6

Rideau Valley Wildlife Sanctuary beholder prærieulven til han er helt restituert og sterk nok til å takle naturen selv igjen.
Og til tross hvor søtt og innbydende smilet hans er, gjør de så godt de kan for å holde den menneskelige kontakten til et minimum.
Hvis en prærieulv blir for komfortabel rundt mennesker, er det noe som potensielt kan sette han i fare i villmarka senere.

7

Personalet ved Rideau Valley Wildlife Sanctuary ønsker å minne på folk om å ikke mate prærieulver eller lokke de til å komme nærme, uansett hvor søte de er.

Hvis du ser en som er syk eller skadet, kontakt den lokale dyrebeskyttelsen umiddelbart!


 

Lik oss på Facebook