Hele hunden er helt dekket av disse! Når de fjernes blir det klart hvor stort skadeomfanget er!

Dessverre skjer det igjen og igjen at folk skaffer seg kjæledyr selv om de ikke er i stand til å ta vare på de. Enten de mangler kunnskap, penger eller rett og slett lysten til å gi dyret et godt liv. Altfor ofte blir dyr neglisjert og overlatt til å ta vare på seg selv.

Rundt om i verden ser vi gjentatte ganger skrekkelige scenarioer. Heldigvis finnes det ideelle organisasjoner som sørafrikanske CLAW (Community Led Animal Welfare), som har spesialisert seg på å hjelpe disse dyrene.
På Facebook-siden deres dukket det opp et spesielt hjerteknusende tilfelle: Tispen Belle ble funnet i forferdelig tilstand. Hun var helt dekket av flått som hadde begynt å dannet reir på henne. Redningsmennene kunne knapt tro det selv.

Parasittene har sugd så mye blod fra henne at hun lider av anemi. Når hun ble funnet var hun så svak at hun bare såvidt klarte å stå oppreist.
Hun ble umiddelbart fraktet til en dyrelege, som startet behandling med en gang. Problemet var at det var så mange flått at hvis de skulle fjerne alle var det stor fare for at Belle begynte å blø.
De bestemte seg derfor for å bruke et middel for å slå parasittene ut av spill. Etter noen dager døde flåtten og falt av av seg selv.

Men selv etter at flåtten var fjernet, stoppet ikke problemene. Belle fikk antibiotika og vitaminer, da hun var underernært og hadde en rekke infeksjoner. Hun led i tillegg av kennelhoste, noe som er ganske vanlig blant gatehunder.
Men behandlingen viste seg å fungere. Litt etter litt blir hun bedre. Hun begynner å spise selv, og hun kommer seg på bena og tar noen forsiktige skritt.

Dyrevernsarbeiderne på CLAW publiserte den hjerteskjærende historien, og etter at Belle var et godt stykke på bedringens vei begynte de å lete etter et godt hjem til henne.
Plutselig dukker det opp en ung kvinne som vil ta med seg Belle. Redningsmennene hennes har en god følelse, og lar den unge kvinnen adoptere henne.

[adsense2]

 

Nå kan vi se på Facebook at Belle blomstrer i det nye hjemmet sitt. Til å begynne med var hun redd for gå i trapper og forsyne seg av maten sin selv, men etter bare en måned er alt forandret. Hun har fått selvtillit og hun har dannet et nytt vennskap:

Det er så fantastisk å se at Belle fikk seg et godt hjem. Man kan bare forestille seg hva hun har gjennomgått. Hun ble virkelig funnet i siste liten. Det er flott at finnes mennesker som dedikerer livene sine til å hjelpe dyr som Belle. Hun kommer nok aldri til å glemme de reddende englene sine når hun nyter sitt nye liv.

Del den utrolige redningsaksjonen med vennene dine!


Lik oss på Facebook