De forlatte baby-lammene har ingen. Så finner de hverandre!

Gary ble født på en buskapsauksjon, sannsynligvis i en av båsene hvor dyrene holdes før de blir solgt. Moren ble solgt og tatt med bort for å slaktes. Gary ble dermed etterlatt alene, bare noen timer gammel.

Uten hjelp ville han ikke overleve. Heldigvis var det en bonde på auksjonen som tok han med seg hjem.

Når bonden kom hjem, oppdaget han at en av sauene hans som nettopp hadde fått et lam, hadde avvist lammet. Lille Penny var derfor enda et lam på egen hånd.

Bonden visste at uten ordentlig omsorg så ville både Gary og Penny dø. Lam er, som babyer av alle andre arter, veldig skjøre. De har ikke engang fått ull for å holde kulda ute ennå.

Han kontaktet Deborah Pearce hos dyrebeskyttelsen ‘Where Pigs Fly’ i New South Wales i Australia, og spurte om hun ville adoptere Gary.
Deborah kom for å hente Gary, og da ble hun også tilbydd å adoptere Penny. Som den dyreelskeren hun er, klarte hun ikke å si nei.

«Baby lam klarer seg best når de har selskap» forklarer Deborah.
«Så vi ga både Gary og Penny et hjem på ‘Where Pigs Fly'».

Forståelig nok var lammene vettskremte på den fire timer lange bilturen til sitt nye hjem, men de fant trøst i hverandre.

Gary og Penny følte seg fort som hjemme da de ankom senteret. De forlater aldri hverandre når de utforsker det nye hjemmet sitt, og hilser på de andre dyrene som bor der (som bl.a. inkluderer hester, geiter, griser, kyr og kyllinger).

1

Gary og Penny ble begge født inn i forferdelige omstendigheter, men heldigvis ble de adoptert av Deborah Pearce fra dyrebeskyttelsen «Where Pigs Fly», og de holdt hverandre med selskap under den fire timer lange bilturen til sitt nye hjem.

2

«De var bare babyer og hadde fått livene sine snudd onn ned» sier Pearce.
«Fremmede folk og fremmede plasser. Ingen mødre. Jeg kan ikke forestille meg hva som gikk gjennom tankene deres»

3

Pearce visst at å oppdra så unge lam ville være en utfordring, og at de ville kreve mye omsorg.

Baby lam som Gary og Penny trenger morens råmelk for å bygge opp immunforsvaret. Uten det er de svært utsatt for smitte. Selv under Pearces omsorg er ikke overlevelse noen garanti.

«Det er alltid usikkert når lam blir født og ikke har tilgang til råmelk.» sier hun.

4

I tillegg til omsorgen de får fra menneskene, er tiden de tilbringer sammen med hverandre den beste helsefremmende faktoren for lammene. Siden bilturen har de vært uatskillelige.

«De ble venner med en gang, de trøstet hverandre og utviklet et veldig sterkt bånd» sier Pearce. «Jeg tror båndet kommer til å vare livet ut. Hvis de ikke er sammen, roper de etter hverandre til de er sammen igjen.»

5

Nå er Gary og Penny en og en halv måned gamle, og for hver dag som går øker sjansen for at de overlever.

De gjør fortsatt alt sammen. Favoritt aktiviteten deres er å jage hønene på senteret rundt omkring.

6

«En er aldri langt bort fra den andre, om det er dag eller natt» sier Pearce. «Jeg elsker måten de krøller seg sammen på når de skal sove.»

Det virker også som lammene forstår viktigheten i samarbeid.

«De hjelper hverandre når det er foringstid. Hvis en av de ser en tåteflaske, får den andre beskjed umiddelbart. Også kommer de løpende sammen.»

7

De vokser på vei til å bli nysgjerrige, energiske små sauer, som hopper og spretter rundt omkring på senteret.

[adsense2]

«De er individer som ønsker å leve, akkurat som oss» forklarer Pearce.

8

Selv om disse lammene hadde en tøff start, beviser de at med en venn ved din side kan du komme deg gjennom alt.

Du kan hjelpe «Where Pigs Fly» med å gi flere dyr et hjem ved å donere, og dele denne vakre historien om vennskap og overlevelse!


Lik oss på Facebook