Fotografen finner en glemt mongolsk stamme og fanger deres unike vennskap med VILLE dyr!

Den menneskelige sivilisasjonen har kommet en lang vei siden det moderne menneske oppstod for omkring 200 000 år siden i Afrika.
Fra å ha bodd i grotter og levd helt på hva naturen har å tilby, har menneskene lært seg å bygge for millioner av innbyggere som tidligere generasjoner aldri kunne ha forestilt seg.

Samtidig har den stadig voksende globaliseringen av vår verden gjort det vanskeligere for historiske kulturer å bevare sine levemåter.
Det er derimot noen avsidesliggende og nesten glemte nomadiske stammer som har bodd i samme region i århundrer – et eksempel er de mystiske stammen Dukha, i Mongolia.

Her har folket utviklet en spesiell relasjon til de ville dyrene i området og det har fotografen Hamid Sardar-Afkham fanget på en måte som kommer til å etterlate deg ordløs.

Se gjerne hans fantastiske bilder under:

r1

Dukha-folket har akkurat som samene en spesiell relasjon til reinsdyr. Stammen har skapt et unikt bånd med dyrene, som mange andre bare kan drømme om. Reinsdyrene brukes ofte som transport i det farlige terrenget.

r2

Reinsdyra er tamme og hører til husholdet – på mange sett behandles de akkurat som andre familiemedlemmer. Allerede i ung alder får barna hos Dukha-folket lære seg å trene reinsdyrene og vise disse fantastiske dyrene respekt.

r3

Den her unge jenta forbereder seg for å vaske en reinsdyrkalv.

r4

Dukha har reinsdyrene for å få meieriprodukter. Av reinsdyrmelken lages yoghurt og ost som ofte blir spist av stammen. Et fåtall av reinsdyrene blir slaktet i løpet av året, for sitt kjøtt og skinn.

r5

Nå for tiden finnes det bare 40 Dukha-familier igjen, stammen er til sammen rundt 200-400 personer. Til og med reinsdyrpopulasjonen minsker.

r6

Folket er også kjent som «Tsaatan», som betyr «rein».

r7

I de senere årene har befolkningen også lært seg å leve på nysgjerrige turister. Besøkende reiser ofte hit for å kjøpe håndverk og få seg en ridetur på noen av reinsdyra.

r8

Til tross for at moderne alternativ finnes, fortsetter Dukha-familiene å leve som nomader. De flytter fra en plass til en annen uten å ha noen permanente bosetninger under året.

r9

Men Dukha-folket har ikke bare nære relasjoner til reinsdyr…

r10

Til og med ulver trenes!

r11

Ørner fanges også inn og trenes for å kunne bli brukt under jakt.

r12

Å ha en jakt-ørn betyr høy status. De få som klarer å jage den store rovfuglen har ofte en sterk posisjon i stammen.

r13

[adsense2]

 

Ofte jager man mindre ville dyr, som kaniner. De selges på markeder og bruker koste 16 kroner stykk.

r14

Dukha-stammen anser seg å ha en spirituell kontakt med alle dyr.

r15

Deres spesielle kontakt med alle ville dyr tillater dem å kjenne seg hjemme og trygge i naturen, og kunne opprettholde sin kultur.

r16

Selv om omverden ser ut til å trenge dem sammen og gjøre det vanskeligere for nomadene å leve på sin måte.

r17

Er det ikke fantastiske å se Dukha-folkets kultur og deres relasjon med dyreverden?At de har lykkes å bevare sin livsstil er utrolig – og en bra påminnelse på at vår verden kan se ut på mange måter.

DEL gjerne disse fantastiske fotografiene videre om du kjenner noen som også kommer til å bli fascinert av dette!