12-år gammel jente blir bortført av ukjente menn – da reagerer 3 løver lynraskt

I mange land tvinges jenter og kvinner til å leve i redsel fordi det er vanlig at de blir bortført og tvunget til giftemål.

En slik hendelse fant sted i fjor høst i Etiopia, da en gruppe på sju menn kidnappet en jente slik at hun skulle gifte seg med en av mennene.

Men det kidnapperne ikke visste var at tre løver var vitne til hendelsen – og kom den lille jenta til unnsetning.

Jenta hadde vært forsvunnet i en uke når politiet til slutt lykkes med å spore henne opp. Men når politiet kom til plassen trodde de ikke sine egne øyne – for rundt den 12-år gamle jenta sto tre løver og beskyttet henne.

Det viste seg at løven hadde skremt bort kidnapperne og passet på jenta i en halv dag.

– De sto vakt til vi fant henne, og så bare gikk de bare fra henne som en gave , og gikk tilbake inn i skogen, sier politibetjent Wondimu Wedajo til NBC News.

Innsatsen deres reddet sannsynligvis jentas liv, da det ikke er uvanlig at disse jentene blir voldtatt og mishandlet til de går med på å gifte seg.

Den utrolige hendelsen har forbløffet en hel verden, ettersom løven normalt sett hadde angrepet og spist opp jenta. Så hva var det da som fikk dem til å beskytte henne istedenfor? Villdyreksperten Stuart Williams har en teori.

[adsense2]

 

 

– En ung jentes gråt kan minne om lyden fra en løveunge, som kan forklare hvorfor de ikke så henne som et bytte, sier Stuart Williams til NBC News.

Jenta fikk behandling for skadene og fikk ingen varige mén. Fire av kidnapperne ble siden tatt av politiet.

Dyr er virkelig utrolige vesener – og vi mennesker kan lære en ting eller to fra dem. Del videre om du er enig!


Lik oss på Facebook