Han så hjelpesløst på mens ulven nærmet seg hunden hans – men så skjedde det utenkelige!

I 2003, gikk fotografen Nick Jans fra Juneau i Alaska sin daglige tur med labradoren sin, da han plutselig la merke til noe på den frosne innsjøen som fikk hjertet hans til å banke fortere: En stor, svart, vill ulv stirret rett på dem. Nick, som hadde fotografert mange ulver fra trygg avstand tidligere, var helt sikker på at dette ikke var en hund.

wolf1

Han ble enda mer sjokkert da labradoren hans løp bort til det ville dyret for å overraske ham! Nick fikk tatt et vakkert bilde, og etter en stund forsvant ulven inn i villmarken. Men det varte ikke lenge. Ulven kom tilbake flere ganger, og det spesielle var at dyret aldri viste en aggressiv eller farlig oppførsel. Det virket som han bare kom bort for å si «Hallo».

wolf2

Nick brukte flere timer på å dokumentere lynnet til den ensomme ulven, som kom på besøk inn til byen ganske ofte.

wolf3

Ulven fikk navnet «Romeo». Og folk i den lille byen var skeptiske til å begynne med, og fryktet at ulven en dag skulle angripe et barn eller et kjæledyr. Men jo mer tid de tilbragte med ulven, jo sikrere ble de på at Romeo kun hadde gode intensjoner. Han viste ingen stolthet, og det virket rett og slett som han ønsket å være en del av det sosiale samfunnet.

wolf4

Innbyggerne oppsøkt til og med «Mendenhall Glacier Park» hvor Romeo befant seg mesteparten av tiden, slik at hundene deres kunne bli kjent med gjesten. Det har aldri oppstått en krangel, bare vennlig lek.

wolf5

Romeo begynte også å leke med eierne. Hvis noen kastet en pinne, så løp han og hentet den tilbake.

 

[adsense2]

 

wolf6

I 6 år bodde den ville ulven i nærheten av mennesker og hundene deres. Da Romeo døde, så sørget innbyggerne og de ville minnes ham på en spesiell måte.

wolf7

De kommer aldri til å glemme den vakre, kloke og snille ulven som plutselig dukket opp en dag og forandret livene deres.


Lik oss på Facebook