7 overraskende grunner til hvorfor du burde sove med hunden din hver natt.

sove1

Er det bra eller dårlig å ha hunden i sengen? Hundeeiere har ofte delte meninger om dette: noen synes det er uhygienisk, mens andre synes det er kjempekoselig. Men nå viser faktisk forskning at det finnes store fordeler med å sove sammen med hunden din.

En studie med 150 deltakere fra Center for Sleep Medicine ved Mayo-klinikken i Scottsdale Arizona kommer med et veldig spennende resultat for alle oss dyrevenner.

Blant deltakerne oppga 56 prosent at de deler seng eller soverom med en hund eller katt. Og i denne gruppen oppgir hele 41 prosent at dyrene faktiskt gjør at de sover bedre. Forklaringen var at dyrene fikk deltakerne til å sove mer avslappet og de følte seg tryggere med husdyret ved siden av seg.

Fortsatt ikke overbevist? Her har du sju grunner til hvorfor det er bra å sove med hunden i sengen.

1. De gir deg trøst

sove2

Å føle nærhet av noen andre når man skal sove er den beste trøsten. En klem fra sin beste venn gjør de fleste i bedre humør før man skal sove.

2. De hjelper deg med å sovne

sove3

Hunder reduserer stress og gjør deg roligere, som også gjør det lettere å sove.

3. De reduserer stress og uro

sove4

Det finnes mange bevis på at hunder reduserer stress. Terapihunder brukes for eksempel for å redusere stress hos syke mennesker.

4. De gir varme

sove5

Hunder vil gjerne ligge tett inntil deg. Det kan kanskje bli problematisk om sommeren, men i vintermånedene er det fint med litt ekstra varme i sengen.

5. De minsker risikoen for depresjon

sove6

Hunder gir ubetinget kjærlighet. For personer som lider av depresjon kan faktisk nærheten til en hund gjøre at man føler seg bedre.

[adsense2]

 

6. De får deg til å føle deg trygg

sove7

Vissheten om at du har noen ved din side får de fleste til å føle seg tryggere. En del sover ved siden av en partner, mens andre synes at hunden eller katten deres gir like mye trygghet.

7. Det er bra for hunden din

sove8

Det er ikke bare du som får det bedre av å ha hunden i sengen, men hunden din vil også sette pris på dette. Det finnes jo ingen annen i verden som din hund elsker så mye som deg!