Den lille reven skriker når hundene går løs på ham, mens jegerne ser på og ler. Plutselig hopper noen mellom dem og griper tak i det forsvarsløse dyret.

England: To kvinner står på en gjørmete vei og venter. En av dem holder et kamera i hånden. Et par meter lenger unna sitter noen menn i jaktklær på hestene sine og ser fiendtlig over til dem.

«Dette er privat eiendom!», sier en av jegerne til kvinnen med kameraet, men hun lar seg ikke skremme og svarer: «Vi er bare her for å være sikker på at det ikke blir begått noen lovbrudd.»

fox1

Plutselig ser hun en gruppe hunder som kommer løpende og bjeffer febrilsk mot en liten skapning, og hun skynder seg bort til dem.

fox2

Kvinnen har ingen tid å miste. Hun hopper inn i kaoset og griper tak i den forsvarsløse reven og løfter ham i armene sine.

fox3

Hun holder reven inntil seg og løper vekk så fort hun klarer. Kameraet følger ut på veien når hun flykter fra de sinte jegerne og hundene deres.

fox4

 

[adsense2]

 

Hvem er disse to kvinnene, og hvorfor de gjør dette? De er medlemmer av en frivillig britisk gruppe, som har satt seg som mål å forhindre ulovlig jakt.

«Jaktsabotørene» som de kaller seg, har eksistert siden 1960-tallet. Noen ganger filmer de jakten i stillhet for å dokumentere hendelsen. Noen ganger sprayer de essensielle oljer i luften for å kamuflere lukten av rever, eller blåser høyt i sine jakthorn for å forvirre hundene. Men andre ganger kaster sabotørene seg mellom jegerne og deres bytte for å beskytte dyret.

Av all jakt, så er revejakt spesielt grusom. Reven blir jaget av en gruppe med hunder til den er helt utmattet, og blir deretter revet i stykker mens jegerne følger med fra hesteryggen og nyter det blodige opptoget.

fox5

Siden 2005 har revejakt i Storbritannia offisielt vært forbudt. Men jaktsabotørene vet at ulovlig organisert jakt fortsatt foregår overalt i landet. Forbudet mot revejakt er vanskelig å håndheve, og mange jegere ønsker ikke å gi opp sitt elskede aristokratiske tidsfordriv. 16 bur med rever ble oppdaget i en låve, de ble holdt fanget der for fremtidige jakter. Ifølge «International Fund for Animal Welfare» er bare én prosent av den pågående jakten lovlig.

Et anonymt medlem av sabotørene sier: «Tilhengerene av jakten mener at rever er en pest og å la hundene gå løs på dem er den» raskeste og fineste «-metoden. Alle som har sett eller hørt en rev blir drept av hunder, vet at det er en løgn. »

Sabotørene må ofte være anonyme av sikkerhetsgrunner. Noen har funnet sine egne dyr drept i sin egen hage. De har blitt angrepet, slått, truet og fornærmet.

Det frivillige arbeid som disse menneskene gjør er desto mer imponerende fordi de tar en personlig risiko. Forhåpentligvis vil dette føre til at ulovlig jakt vil få alvorlige konsekvenser for dyremishandlere. Den dristige redningsaksjonen kan du se her: