Bak døren ligger en forlatt hund. Men når de klipper bort 15 kilo pels er han ugjenkjennelig!

Lazarus er en syv år gammel hund som har vært innesperret i en låve hele livet sitt. Eierne hans bare kastet inn litt fôr til ham av og til. Han fikk aldri se dagslys eller puste frisk luft og løpe rundt i gresset. Naboer varslet dyrevernet fordi naboen hadde blitt syk og tok enda mindre vare på kjæledyret sitt. Synet som møtte redningsmannskapet var helt forferdelig.

dog1

Låven var dekket av skitt og møkk, og hunden var omtrent ugjenkjennelig. Pelsen hadde vokst så mye at hunden var helt igjengrodd. Jessica Kincheloe, en av assistentene, klippet av hele 15 kilo pels av hunden. «Lazarus var i utgangspunktet redd, men han roet seg da han innså at han er bedre uten all pelsen», sier hun.

dog2

[adsense2]

Under den tykke pelsen kom en helt ny hund kommer frem i lyset! Lazarus er fortsatt veldig ustø der han går på gresset for første gang i sitt liv, fri fra enhver byrde. «Han var ikke vant til å bli klappet av folk,» sier Jessica. «Men han har blitt svært raskt vant til oss.»

dog3

Hunden ble tatt med til Big Fluffy Dog Rescue . Han har en brukket hale og noen svulster som trenger å bli undersøkt. Lazarus er nå hos en fosterfamilie i den amerikanske delstaten Virginia og er klar for å bli adoptert inn i et kjærlig hjem.

dog4

Her kan du se en video av Lazarus første skritt i frihet.

Endelig får Lazarus all den oppmerksomheten og  kjærligheten han fortjener.