Noen dumpet den skadede hunden ved stasjonen. Da gjør kvinnen det INGEN andre gjør!

Ensom. Forlatt. Redd. New Yorks gater er en vanskelig plass å være for mange dyr – spesielt om man er forlatt alene.

Av alle tusenvis av pendlere i Brooklyn var det kanskje mange som så at hunden så redd ut, men ingen i den stressende folkemengden tok seg tid til å gjøre noe. Bortsett fra muligheten for å røre seg fantes det bare en søppelsekk som seng til den merkbart redde hunden.

Jeg synes at alle er verdt noe bedre enn det, og det synes heldigvis en dame med navn Sarah Borok også.

bets1

Til tross for at hun var på vei hjem fra jobben lykkes hun å se igjennom svermen av mennesker og la merke til en hund som trengte hjelp.

bets2

Hun nektet å forlate hunden ensom og forlot ikke hunden før både politi og dyrebeskyttelsen var på plass. Når hunden var på sikkerhet hos et hjem for dyr i Brooklyn fikk hun et navn – Betsey.

bets3

Marisa Grimshaw jobber på Mr. Bones & Co, dyrehjemmet som Betsey ble tatt med til, og sier dette til The Dodo.
«Betsey var veldig sjenert og stille, men hadde ingen problemer når hun kom til oss. Hun viftet med halen og lot de andre hundene komme fram til henne.»

Hun var endelig i trygghet – og hun husket også personen som hadde strekt ut en hjelpende hånd.

bets4

«Betsey var veldig spent på å treffe henne dagen etter hun kom til oss, og kommer garantert til å huske henne», sier Grimshaw og Sarah sitt besøk på dyrehjemmet.

Det som gjør historien ekstra følsom er at Betsey viste seg å være en så kalt «Throwawaymama». Ett utrykk som brukes om hunden som bare har blitt brukt til å føde så mange valper som mulig på så kort tid som mulig. Etter en stund blir de bare oversett, akkurat som Betsey ble, der hun ble forlatt ved tunnelbanen.

«Det er ingen tvil om at det var det Betsey ble brukt til og hennes valper er sikkert solgt videre nå»,
sier Grimshaw.

bets5

[adsense2]

Akkurat som andre hjemløse hunder var Betsey i dårlig stand når man fant henne. Bortsett fra at pelsen hennes var skitten hadde Betsey synlige sår på kroppen.
«Hun hadde liggesår på mange steder og hennes føtter hadde flekker som om hun hadde bodd i leire. Neglene var så uklipte at hun ikke kunne gå på asfalt», sier Grimshaw.

bets6

Etter noen timer på dyrehjemmet begynte man å lete etter ett permanent hjem til Betsey, men prosessen kan ta en stund og det var ingen tvil om at Betsey kom til å bruke en siste natt der før det var på tide for henne å flytte inn hos et ordentlig hjem. Og hvor flyttet hun? Til Sarah som reddet henne selvsagt.

bets7

Denne hunden rørte mange sine hjerter etter hun ble funnet ved togstasjonen. Betsey var lenge uvant med å leke og leve som hunder gjør, mest fordi hun hadde blitt overgitt på gaten men også fordi hun aldri hadde fått muligheten til å få et vanlig liv. Hun kunne ikke gå i bånd og var ikke vant til andre vanlige hundeting. Men Betsey har nå lært seg det viktigste av alt i verden – hvor viktig det er å ha en ordentlig venn.

bets8

Dette skriver Sarah Borok på sin Facebook:

Spre gjerne dette videre om du og tenker på alle stakkars, uskyldige hunder som blir forlatt hver dag. Jeg synes de er verdt mer enn det, og er SÅ glad for at Betsey endelig har et kjærlighetsfylt hjem!