Turgåeren har gått seg vill i fjellet – da følger han etter en KATT inn i skogen.

Når du tenker på en turgåer som har gått seg vill i fjellet så ser du sannsynligvis for deg letemannskap, helikopter, snøscooter og redningshunder. Hundrevis av mennesker som samarbeider for å finne den forsvunne personen før det er for sent.

Men da en mann fra Ungarn gikk seg vill i Gimmelwald i Sveits for noen år siden, så fikk han hjelp av betydelig mindre redningsarbeidere – en katt.

Historien om katten som hjalp en mann ned fra fjellet har nettopp blitt viral, og blir delt i sosiale medier. Jeg vet ikke om dette var en redningsaksjon på liv og død, men katten spilte definitivt en stor rolle for mannen.

«Gimmelwald er en liten og veldig vakker by og jeg gikk meg faktisk vill i fjellene som omringer den. Det var slutten på skisesongen når jeg kom til Lauterbrunnen, så heisene fungerte ikke og noen av sporene hadde stengt» skriver Reddit-brukeren sc4s2cg.

cat_view

[adsense2]

«Jeg sjekket kartet mitt for å se hvordan jeg kunne komme meg tilbake til hotellet, og den eneste offisielle veien ned var stengt. Det var da jeg så den vakre katten.»

cat_guide_1

«Hun begynte å guide meg ned langs en sti. Hun var veldig imøtekommende med tanke på at jeg var helt fremmed for henne. Men hun var nok vant til turister i området.»

cat_guide_5

«Hun snudde seg av og til for å se om jeg fulgte etter, og ledet meg til en vei som tok meg tilbake til byen der jeg bodde.»

«Vi gikk hver for oss etter det. Jeg måtte gå ned, og hun hadde et fjell å passe på!» avslutter mannen.

For en smart katt! Hun skjønte nok at han ikke fant frem og ville hjelpe ham hjem. Dyr er så mye smartere enn vi tror!

Her kan du se en film av katten:

Lik oss på Facebook