Svenske Michael har viet livet sitt til Thailands gatehunder.

Svenske Michael flyttet til Thailand for 14 år siden og bruker i dag mye av tiden sin på å hjelpe gatehundene i området.

Han mater cirka 80 gatehunder hver dag, og i løpet av årene har han til og med sterilisert cirka 100 hunder og funnet hjem til 30 stykker.

For 14 år siden reiste Michael J. Baines fra Sverige for å flytte til Thailand og jobbe på restaurant. En dag fikk han besøk av en hund på restauranten han jobbet på. Hun hadde nettopp fått valper og hadde infeksjoner og var veldig tynn. Han klarte ikke å se på at hun var så dårlig, så han begynte å mate henne daglig.

– Det var starten for meg og siden har det bare fortsatt. Jeg klarer ikke å se på at hunder har det vondt, forteller Michael.

[adsense2]

Han mater totalt rundt 100 gatehunder tre ganger om dagen på ulike steder, og er alltid klar med en sekk hundemat i bilen i tilfelle han ser en hund utenom sin vanlige runde. Maten han gir til hundene består av tørrfór, ris, olje, kokt fisk, kylling, og hjemmelaget buljong for smakens skyld. Han er nøye med å mate hundene i plastskåler, så de ikke får i seg grus eller søppel.

Lokalbefolkningen kjenner til Michaels arbeid og de fleste liker det han gjør.

– Jeg får mange ”tommel opp” når de ser meg, selv om det finnes folk som ikke setter pris på det jeg gjør, men det er veldig, veldig få.

Michael har selv 8 hunder hjemme, alla har blitt reddet fra gaten. Arbeidet hans er helt ideellt, og han har brukt mye penger fra egen lomme for å hjelpe alle hundene. Takket være donasjoner har han råd til å fortsette.

– Jeg bruker ca 40-50 000 baht i måneden, og det er veldig mye penger for meg. Jeg får inn donasjoner fra vanlige mennesker i Thailand, Sverige, Australia, USA og en del andre land. Men noen måneder så er det ikke nok.

Nå har det kommer en dokumentarfilm om Michael og arbeidet hans. Du kan se den her.

Vi synes Michael er en ekte helt som fortjener å hylles! På hjemmesiden hans kan du lese mer om arbeidet hans, og på Facebook siden hans kan du se flere bilder og filmer av hundene. Der finner du også informasjon om hvordan du kan hjelpe Michael med å redde enda flere hunder.

 

Lik oss på Facebook