Den sjeldne Sandkatten blir fanget på kamera – for første gang på 10 år!

Ved første øyekast ser det ut som en helt vanlig huskatt, men tro meg, det er det ikke. Det er en veldig sjelden «Sandkatt» – som lever livet sitt ute i ørkenen.

Sandkatten er veldig sjenert og holder seg langt borte fra oss mennesker. Men når har forskere, for første gangen på ti år (!) lykkes å fotografere katten. Og tro meg, det var ikke enkelt! Sandkattens pels er brun, akkurat som ørkensanen, og den har tykk pels slik at den raskt kan smyge seg fram over sanddynene.

sand1

Men forskere ved De forente Arabiske Emirater ga ikke opp, selv om ingen hadde sett katten i ørkenen på ti år. De tok i bruk av et triks som sannsynligvis alle med katt vet fungerer…

sand2

De la ut boller med fisk og kylling for å lokke katten, og til slutt kom hele tre sandkatter fram foran kamera fra sine gjemmesteder!

sand3

Til tross for de gode nyheten om at den sjeldne sandkatten igjen er i ørkenen, er de artene som lever i ørkenene i Afrika og Asia truet. Dessverre er antallet redusert da deres leveområder blir påvirket av oss mennesker.

sand4

[adsense2]

Nå håper forskerne de kan lære mer om Sandkatter, slik at katten kan beskyttes og leve videre i ørkenen.

sand5

DEL om dere og synes denne katten var utrolig fin! Så spennende å se bilde av en så sjelden katterase!

Lik oss på Facebook