Hvis du ser dette dyret, IKKE rør det! Vent til du ser hva som skjuler seg under håret!

Naturen har skapt strenge regler for å lykkes i næringskjeden; alle byttedyr har kommet opp med en mer eller mindre effektive strategier for å unnslippe klørne til sine rovdyr. Noen ganger er taktikken liten, som denne «møll-katten», som blir kalt dette på grunn av sin pelsvekst under larvestadiet.
Denne nydelig møllen har gjort at mange må ta turen til sykehuset, spesielt barn, som har blitt fascinert av den myke pelsen og rørt ved den.

Den er mest utbredt i den sørlige delen av USA, og legene advarer: rører du ved denne må du dra til sykehuset umiddelbart.

møll1

Den er lett gjenkjennelig da den er dekket av mykt år, lignende en katt, som gir den kallenavnet «møll-katt». Under pelsen skjuler små, giftige nåler seg som stikker inn i huden og sprer en giftig substans.

[adsense2]
En som har blitt utsatt for dette forklarer smerten som at den sprer seg fra fingertuppene til skulderen. Stikket er likt et stikk av en veps, men konsekvensene er langt mer invasive: kvalme, økt svetting, oppkast og generell sykdomsfølelse.

De bor i trær og angriper ikke mennesker direkte, men det er lett å la seg lokke av den myke pelsen, så man burde være forsiktig og unngå all form for kontakt.

møll2

Legene anbefaler ved stikk at kanylen fjernes fra huden direkte. Man kan gjøre dette ved å bruke teip, feste den til det berørte området og rive den av med en bestemt bevegelse. Hvis ikke ubehaget er løst i løpet av noen minutter må man reise til nærmeste akuttmottak.

Akkurat som denne møllen finnes det hundrevis av andre arter som ser gode ut, men skjuler ondsinnede trusler mot mennesker og andre dyr. Det er viktig å unngå kontakt med dyr man ikke vet hva er for å unngå ubehagelige hendelser.

DEL artikkelen for å øke bevisstheten om farene ved denne lille skapningen og se videoen under for mer informasjon.Lik oss på Facebook