Når legene undersøker den syke valpen, blir de rasende. Hva som ble gjort mot den gjør meg så sint!

Når valpen Libre i begynnelsen av juli kom inn på krisesenteret i Lancaster, Penssylvania (USA) var det et trist syn. Hans forferdelig tilstand vitnet til alt det forferdelig han hadde vært igjennom. Inntil hans ankomst på krisesenteret hadde han aldri vært i stand til å leve uten fysisk og psykisk smerte.

lib1

Krisesenteret sendte denne nesten håpløse saken videre til Speranza Animal Rescue. Det knuste hjertene deres å se hvilken stand den lille var i. De ante ikke om han kom til å overleve eller ikke. Han var veldig svak og huden hans luktet råttent. Han klarte ikke stå på sine egne bein, og hele kroppen hans var som ett åpent sår.

lib2

Janine Guido, direktøren for Speranza Animal Rescue, ble helt sjokkert og sint over hvilken stand valpen Libre var i. Det verste med det hele var at oppdretteren som hadde gjort det, ikke kan bli dømt på grunn av «manglene bevis.» Men hvordan har det seg slik? Både moren til Libre og han var i så dårlig stand, og tydelig overlatt i hendene til en misbruker.

lib3

Alt Janine kunne gjøre på det tidspunktet var å passe på at den lille fikk all hjelpen han trengte. Den første veterinæren som undersøkte han foreslo å bare la saken ligge. Men hun nektet. Hun tok han med til et senter med veterinærer som lovet å gjøre alt for å få Libre til å føle seg komfortabel og elsket. Etter et par dager med behandling kunne hunden stå på egne ben.
Selv om han ofte fikk tilbakefall jobbet han seg gjennom det og hver dag ble han litt og litt bedre. Til slutt ble øynene hans klarere – og livsgnisten kom tilbake.

lib4

 

[adsense2]

 

Den lille kjempet seg gjennom alt han hadde vært gjennom. Flere av veterinærene fant verre og verre ting ved han, men han kjempet seg gjennom det. Selv om han hadde blitt mishandlet og forlatt, tok han til seg kjærligheten og hjelpen han fikk med åpne armer. Ved hjelp av generøse donorer, som denne jenta på bildet under, kunne Libre få alt han trengte for å komme seg igjen. Den lille gutten ble bortskjemt for første gang i sitt liv.

lib5

Janine og Libre er uadskillelige. Hun lovet hunden at hun skulle være hos han for alltid. Og nå er heldigvis hunden så frisk at han kan løpe og leke!

lib6

Det er så fantastisk at det kun tok en måned for hunden å komme seg gjennom det – det viser at alt er mulig med kjærlighet og tro. Det er fint å vite at det er folk der ute som gjør alt de kan for å ta vare på dyr. Tusen takk, Janine! Og lykke til videre Libre!

DEL gjerne denne rørende historien med vennene dine på Facebook!