Det lille nesehornet elsker å være under teppet sitt. Helt til tåteflaska kommer frem!

Kitui er en liten spissneshorn baby som elsker sitt oransje teppe. Hver kveld, etter en lang dag med lek og moro med sine venner hos Lewa Wildlife Conservancy i Kenya, går Kitui tilbake til sengen sin og koser seg under teppet sitt.
Kitui kom til Lewa fordi moren hans var blind og ikke istand til å beskytte den lille babyen fra fiender. Han blir boende der til han er rundt tre-fire år da han er klar til å bli sluppet fri igjen. Men fram til da får han massevis av kjærlighet av de som passer han på Lewa… og sitt favoritt teppe!

Møt Kitui, en sjelden baby spissneshorn som lever i Kenya.

Kituis blinde mor kunne ikke beskytte den lille babyen fra fiender så Kitui vokser opp hos Lewa Wildlife Conservancy. Hans «fostermor» er Elias.

I’d like to dedicate this post to all the men and women around the world who acknowledge that just because we have the power to destroy other species, does not give us the right. To all the people who recognize that having dominion over animals is a false, primitive and destructive way to view the world. And to all the human beings who appreciate our fellow animals and work tirelessly to protect the millions of creatures we share Planet Earth with. We spend so much of our energy trying to find civilizations elsewhere in the universe, without realizing that the intelligent aliens we’re looking for are often right under our noses. HAPPY WORLD ANIMAL DAY!!! Pictured above: Baby Kitui and one of his beloved keepers Elias Mugambi of @lewa_wildlife. Kitui is an orphaned black rhino who is being raised on Lewa Wildlife Conservancy with the hopes of being released back into the wild some day.

Et bilde publisert av Filmmaker. Photographer. (@martinbuzora)

Kitui bruker dagene til å leke med vennene sine, som for eksempel Nicky (avbildet under).

Men på slutten av hver dag elsker Kitui å ligge og kose seg med sitt oransje favorittteppe.

Orphaned baby black rhino on @lewa_wildlife. Kitui is the rambunctious baby brother of our beloved Kilifi, who recognized his little brother’s smell the moment they met and welcomed him with warmth and affection. Their mother suffers from blindness due to cataracts in her eyes and is therefore unfit to safely care for her little ones in the wild. Thankfully the lovely staff at Lewa Conservancy know just how to care for these little dinosaurs so they can grow up big and be re-introduced into the wild when the time comes. Until then, this little baby will be provided with everything he needs – milk, acacia leaves, more milk, and unlimited belly rubs. Did I mention more milk? Rhinos are complex, emotional mammals just like us. They crave social interaction, they need the safety of close bonds and they require love, warmth and attention. If the whole world understood how precious and incredible these animals were, we would not allow them to be slaughtered to extinction in our lifetime. Please support @lewa_wildlife in their quest to save rhinos for many generations to come!

Et bilde publisert av Filmmaker. Photographer. (@martinbuzora)

Kitui sover i naborommet til de som tar vare på han, som ser til at han har det bra i løpet av natten og gir han godbiter.

 

[adsense2]

 

Wanjiku Kinuthia, fra Lewa, forteller The Dodo, «Kitui er en av Kenyas trolige rundt 640 kritisk utrydningstruede spissneshorn. Alle må gjøre noe slik at arten overlever.»

Når Kitui er tre eller fire år gammel kommer hun til å bli sluppet ut tilbake i det frie. Fram til da får han alt han trenger for å vokse seg stor og sterk.

DEL gjerne denne utrolige historien om den sjeldne spissneshornet Kitui!   

Lik oss på Facebook