Han ble lenket fast med et spikerkjede i 50 år. Se når han tar sine første steg i frihet!

I 50 år var elefanten Raju fengslet og ustelt. Han ble tvunget til å leve av matrester fra passerende turister, og spikrene i lenkene skapte en konstant smerte. Helt til en dag hvor noen dyreaktivister endelig kom, og lyktes med å befri han!

elefant1

Det var gruppen Wildfire SOS som bestemte seg for å befri Raju fra lenkene. Gruppen mener at Raju trolig ble fanget som baby, og har blitt solgt flere ganger. Elefanten jobbet som «tiggende elefant» i Allahabad i India da Wildlife SOS bestemte seg for å handle.
Han hadde hele tiden vært i lenker, og ofte med spiker som alltid skrapte på benet hans. Spikrene gjorde at Raju fikk sår på bena som aldri grodde. Han måtte også ofte gjennomgå fysisk vold fra eieren sin.

elefant2

Wildlife SOS, politiet og et titalls veterinærer møttes for å protestere mot elefantens eier. Og insatsen, som ble utført på natta, lyktes. Øyeblikket Raju endelig ble befridd, ble mildt sagt følsomt.
– Raju var fastlenket i 24 timer i døgnet. Det er et eksempel på uforklarlig dyreplageri. I det Raju ble befridd, rant det tårer nedover ansiktet hnas. Vi som var der kjente at Raju innså at han ble befridd. Elefanter er fantastiske, og svært intelligente dyr. Vi kan nesten ikke forestille oss hva han har vært utsatt for de siste 50 årene, sier Wildlife SOS’ Pooja Binepal til The Mirror.

elefant3

Etter at Raju hadde blitt befridd, ble han kjørt til Elphant Conservation and Care Cendre i staten Mathura.

elefant4

Vel på plass i Mathura, fikk Raju medisinsk hjelp. Han fikk også mat og vann, og ble vasket.

[adsense2]

elefant5

Like etter tok Raju sine første steg i frihet. Siden elefanter blir opp til 70 år, håper Wildlife SOS at Raju har minst et par friår foran seg.

elefant6

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine!