Denne hunden og vennene hans ble akkurat reddet fra å bli til SUPPE!

For bare noen måneder siden, så disse hundene døden i øynene.

De bodde på en kyllingfarm i Ilsan i Sør-Korea, hvor de var lenket fast i påler og omringet av skitt. De hadde ikke rent vann, og bakken var dekt av kyllingfjær og kroppsdeler fra kyllingene.

NB: Sterke bilder og sterk historie

 

hunder1

En lokal dame, kun identifisert som Jinoak, fant hundene og begynte å besøke dem i all hemmelighet, mens hun ga dem mat og komfort. Men snart fant hun ut at bonden hadde en enda verre skjebne i vente for dem.

hunder2

Han planla å selge dem til slakteren til forkant av Bok Nal-dagene – tre dager i juli og august som er samtidig som de varmeste dagene om sommeren – hvor tusenvis av hunder er drept og spist i Sør-Korea.

Hundene blir lagd til en «sterk og pepperfull» suppe som heter boshintang, som tydeligvis skal hjelpe mot midtsommervarmen, i følge Humane Society International (HSI). Noen ganger er små hunder lagd til «tonicdrinker».

 

hunder3

Antageligvis blir 2,5 til 4 millioner hunder drept for konusm i Sør-Korea hvert år, i følge HSI. Og mange av hundene er drept under Bok Nal-dagene. Mesteparten av hundene blir drept ved elektrosjokk, mens andre blir hengt eller slått ihjel.

Bok Nal-dagene ligner på Yulin Dog Meat-festivalen, et arrangement i den kinesiske byen Yulin, hvor tusenvis av hunder blir drept og spist over noen dager.

hunder4

Bok Nal-dagene er mindre enn internasjonalt kjent – og derfor mindre snakket om enn Yulin, og da er det vanskelig å bekjempe dem, siden de er en rekke helligdager, i stedet for et lokalt arrangement, i følge Wendy Higgings, internasjonal mediadirektør for HSI.

«I motsetning til den beryktede hundefestivalen i Yulin, som vi prøver å stenge, er ikke Bok Nal én enkel hendelse, så det er mer et spørsmål om å endre folks hjerter å sinn, enn å stenge hele festivalen,» sier hun.

 

hunder5

Men for de 20 ensomme hundene på denne gården, fant de akkurat riktig person til å hjelpe dem.  Da Jinoak forsto hvor hundene ville ende opp, samlet hun inn penger til å kjøpe alle 20 hundene. Hun fikk også overtalt bonden om å ikke avle hunder i fremtiden.

hunder6

De stakkars hundene ble sendt til et koreansk krisesenter, drevet av Jinoak, men de var ikke trygge enda. Siden hundeadopsjon er relativt uvanlig i landet, har HSI slått seg sammen med nordamerikanske hundereddere for å hjelpe.

hunder7

Free Korean Dogs jobber med å finne hjem for 10 av hundene i Canada. Og nå er de siste 10 hundene blitt sendt til Lewis & Clark Humane Society i Montana, hvor de mer sannsynlig vil finne et hjem for hundene.

hunder8

For en liten stund siden kjente ikke disse hundene noe annet enn en skitten bakke, sult og ensomhet. Nå, takket være den snille damen og et team med mennesker som brydde seg, venter de seg grønt gress, fulle mager, og hvis alt går bra; kjærlighet fra en familie som er glad i dem.

hunder9

«Hundene på denne gården har fått en ny sjanse,» sier Higgings. «Kjærlighet og komfort er hva som venter disse siste heldige 10 hundene, men vi vil fortsette å kjempe for de andre også.»

[adsense2]

hunder10

Bok Nal-dagene vil ta sted den 17. juli, 27. juli og 16. august. Hvis du vil hjelpe til med å gjøre en stopper for torturen mot hundene som er igjen, kan du donere penger til HSI, som hjelper til med å redde hunder verden over HER.

Del denne artikkelen med vennene dine!

Lik oss på Facebook