Verdens tristeste isbjørn dør i glohet dyrehage. Nå raser dyrevenner over hele verden.

Tapet av hans partner og den stekende varmen i fangenskap endte opp med å ta livet av Arturo.

Den ble kjent som «verdens tristeste isbjørn», og nå har isbjørnen Arturo også fått en utrolig siste skjebne. For Arturo, som bodde i Mendoza Zoo i Argentina, er nå død etter tragiske omstendigheter, skriver The Mirror.

Arturo (spansk for Arthur) ble deprimert etter at hans partner, Pelusa, døde i 2012, og siden har den stakkars isbjørnen vært nødt til å sitte innesperret i sitt varme og trange fangenskap. I over 20 år hadde Arturo nemlig vært tvunget til å leve i stekende temperaturer som til tider kan komme opp i 40 grader, og i helgen ble de ulidelige kår for den stakkars bjørnen som ble 30 år.

isbjørn1

I kjølevannet av Pelusas død i 2013 underskrev over 700.000 mennesker en appell som ba den argentinske regjeringen om å flytte Arturo fra det tropiske klima i den varme dyrehagen til kaldere og mer naturlige forhold i Canada.

[adsense2]

Den ble vurdert, men isbjørnen var for gammel til å bli sendt rundt på en slik reise. Dyreeksperter har tidligere påpekt at Arturo viste tegn på unormal adferd og at fangenskapet var med å på å gjøre han gal. Likevel ble det ikke gjort noe med det, og først nå har den stakkars isbjørnen endelig fått fred.

isbjørn2

Den kjente amerikanske sangerinnen Cher har siden Arturos død skrevet et åpent brev til Argentinas president, Cristina Fernandez de Kirchner. Her benytter Cher en referanse til sangen «Don’t Cry For Me Argentina» fra musikalen «Evita».

I brevet skriver sangerinnen blant annet:

«Don’t cry for him, Argentina? No tears of Mrs Cristina Fernandez de Kirchner for torturerte isbjørn Arturo.»

Dette er utrolig trist! Vi får håpe Arturo har det bedre der han er nå… Hvil i fred.
DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook for å vise at du er imot dyreplageri!

Lik oss på Facebook