Festivaldeltagerne urinerer på kennelhundene gjennom gjerdet: «Det er noe svineri!»

Deltagere på Roskildefestivalen finner det tilsynelatende morsomt å rope på hundene bak inngjerdingen på Roskilde Internat, hvor de deretter urinerer på dem.

Roskilde Internat, en kennel, ligger veldig nært festivalområdet, hvor Roskildefestivalen nå pågår, og det går ikke helt greit. Det skriver tv2.dk.

I følge Henrik Bucholdtz fra Dyrenes Beskyttelse i Danmark, som driver internatet, blir det kastet søppel inn til hundene, og festivaldeltagerne urinerer på dem gjennom gjerdet.

– Vi har opplevd flere ganger i dag at folk har ropt på hundene og urinert på dem. Og det synes vi selvfølgelig er noe svineri, sier dyrevernssjefen til tv2.dk.

– Vi har opplevd det både i natt og i dag at det har blitt kastet søppel over gjerdet og inn til hundene. Det gjør oss selvfølgelig svært bekymret når hundene løper rundt i hundegården, tilføyer han.

[adsense2]

Henrik Bucholdtz forklarer at søppelet kan være farlig for hundene å få i seg. For eksempel hvis det er kyllingbein eller andre skarpe matvarer å finne.

Roskilde Internat skriver på hjemmesiden sin at de holder stengt under festivalen for å gi hundene ro, men det tilsynelatende ikke en enkel oppgave. Henrik Bucholdtz sier til tv2.dk at hundene bjeffer og piper mer enn vanlig, fordi det er så mange mennesker i området som gjør dem urolige.

Roskilde Internat tar en prat med arrangørene av festivalen for å finne en løsning på problemet med søppel og urinering til neste år.

– En løsning kan være et ekstra gjerde, sier dyrevernssjefen.

Del denne artikkelen med vennene dine om du synes Roskildefestivalens deltagere bør slutte med denne fæle oppførselen!

 

Lik oss på Facebook