Hunder kan brenne seg på varm asfalt. Dette enkle trikset på 5 sekunder forhindrer det i sommer!

Du har sikkert opplevd å gå ut døren barfot på en varm sommerdag og brenne føttene på den varme asfalten? Det kan til og med være at temperaturen ute ikke føles særlig varm, men asfalten fremdeles nesten nærmest ryker av varme og det hele er veldig ubehagelig. Vi løper inn for å hente sko eller flip-flops før vi går ut i igjen og det hele føles så mye bedre enn å steke føttene på den harde, varme bakken. 

Vi er heldige som kan ta på oss sko, men noen av oss kan ikke det. Hunder. Potene til hunder skal naturlig fungere som beskyttelse mot bakken, men ofte holder det ikke. I videoen du skal se under viser en mann oss ett instrument han bruker til å måle hvor varm bakken kan bli på en solrik dag. Du vil bli sjokkert over å se forskjellen på lufttemperaturen og temperaturen på bakken der dine hunders poter skal gå.

hundepoter

I følge «Pet Sitters«, er grader på 48 grader, vanlig på en 29 graders varm dag, nok til å være vondt for hundens poter, men det vil ikke permanent skade deres føtter. Mens overflater på 60 grader vil gjøre permanent skade på under ett minutt, og på 65 grader vil potene bli øyeblikkelig brent og få blemmer! I varmere klima, som for eksempel Florida, er slike varme overflater forventet i sommerperioden. Men det kan også bli ganske så varmt her i Norge, så det er viktig å være forsiktig! Vi vil jo ikke at hundene våre skal ha det vondt!

[adsense2]

Termometeret mannen bærer i videoen måler temperaturen på overflater og er ikke noe de fleste av oss har tilgjengelig. Det man istedet kan gjøre er å bruke tipset fra «Moon Valley Canine Training» til å hjelpe å passe på at overflaten ikke er for varm for de små hundepotene. De foreslår at man skal legge håndflaten mot asfalten i 5 sekunder; hvis det gjør vondt er det farlig for hunden din. «Hundesko», eller sokker, er også tilgjengelig når du er nødt til å ta dem med på lange turer på varme overflater om sommeren. Om du går tur med hunden om morgenen kan det også hjelpe å holde seg på gressplener når du går tur.DEL dette viktige trikset med andre dyreelskere slik at ingen hunders poter trenger å lide denne sommeren!

Lik oss på Facebook