Tigeren ble plaget på sirkus i flere år… Se når han går på gresset for første gang!

Å gå på sirkus er for mange morsomt. Det finnes popcorn, underholdende akrobater, klovner, og trollmenn.

Dessverre finnes det fortsatt mange dyr som ikke hører hjemme på sirkus, men som fortsatt er der. De holdes der mot sin vilje, tvinges til å gjøre triks, og mister livet de hadde i sitt naturlige miljø. Visse sitter i små, trange bur, og piskes rundt fra sted til sted under strenge forhold. Takk gud for at flere mennesker begynner å få opp øynene for dette, og det finnes mange frivilligorganisasjoner som jobber for å fri sirkusdyr.

Tigeren Hoover var i mange år en del av et sirkus i Peru. Selv om det finnes lover i Peru som forbyr ville dyr på sirkus, var Hoover innestengt i et bur og ble pisket. De utrolige menneskene på Animal Defenders International fikk et anonymt tips om Hoovers fæle situasjon, og bestemte seg for å gjøre noe. Etter lange forberedelser bestemte de seg for å bryte seg inn i en dyrepark, hvor Hoover tilfeldigvis ble holdt fanget, og reddet han.

[adsense2]

Det store kattedyret var en gang medlem av en gruppe på 12 tigrer, men Hoover er den eneste overlevende. Han ble transportert til et stort villmarksområde i Florida, hvor han nå kan leve et betydelig friere og bedre liv. Se selv i videoen under!