Her bryter faren seg inn i dyrehagen for å redde sjimpansen som holder på å drukne!

Å bryte seg inn i dyreparker og ta seg inn blant ville dyr er absolutt forbudt og kan få dødelige konsekvenser.

Men i dette tilfellet reddet det faktisk ett liv.

Trebarnsfaren Rick Swope gjorde ikke annet enn å våge når han så en av sjimpansene på Detroit Zoo i livsfare. Han tok seg inn over gjerdet og hoppet i vannet – en modig innsats som reddet sjimpansen Jo-Jo.

Det var i 1990 som da den 33 år gamle lastebilsjåføren Rick Swope besøkte Detroit Zoo med sin kone og deres tre barn. Når familien stod ved sjimpansene hørte Rick ett plask.

Besøkende og personalet i dyreparken kunne se hvordan en sjimpansene, Jo-Jo, havnet i vollgravens vann etter ett slagsmål med en annen sjimpanse. De fleste sto å så på når den åpenbart skadde Jo-Jo kjempet for sitt liv i vannet.

Og ettersom sjimpanser ikke kan svømme, var situasjonen veldig alvorlig.

Det var da Rick kjente at han var tvunget til å gjøre noe. Til tross at dyrepersonalet skrek til han at han ikke skulle gå inn dit, tok han seg over gjerdet og slengte seg i vannet for å redde den 60-kilo tunge dyret.

sji1

«Alle stod bare å så på når apen holdt på å drukne», fortalte Rick til Deseret News.

Rich rakk ikke engang tenke på sin egen sikkerhet, til tross for at sjimpanser er 3-5 ganger sterkere enn mennesker og kan være veldig aggressive. På det første forsøket mistet Rick grepet om Jo-Jo og sjimpansen falt mot bunnen i den 1,5 meter dype vollgraven.

«Vannet var så skittent at jeg ikke kunne se noenting. Jeg dukket ned og svømte til bunnen. Til slutt så jeg han», forteller Rick for Chicago Tribune.

sji2

Til tross for vanskene fikk Rick endelig opp Jo-Jo på sikker mark. Hendelsen ble en verdensnyhet og millioner har hyllet Rick for sin heltemodige innsats. Helten selv var ikke spesielt glad i oppmerksomheten.

[adsense2]

«Det var ingen stor greie. Jeg reflekterte ikke så mye over det. Jeg hadde mulighet til å redde han, så jeg gjorde det», sier Rick.

Under kan du se en video av redningsaksjonen:

Selv om det har gått 26 år siden Rick sin modige innsats, varmer det hele fortsatt mitt hjerte. Del gjerne dette videre med alle du kjenner slik at flere kan få sjansen til å hylle Rick for den helten han er! 

Lik oss på Facebook